26 de gener 2013

L'òpera i l'humor es barregen a 'Operetta'




publicat per
25 de gener de 2013

El muntatge estrena la nova temporada d'arts escèniques del teatre Monumental
               
Apropar l'espectador a l'òpera mitjançant l'humor i el teatre gestual. Aquesta és la proposta que el dramaturg Jordi Purtí i Cor de Teatre portaran dalt l'escenari del Teatre Monumental aquest dissabte, dia 25 cantants interpreten a cappella diferents passatges famosos d'aquest gènere i els traslladen de la rigidesa de l'espectacle operístic a una posada en escena molt més agosarada, on el gest i el ritme es barregen amb l'humor i la rialla. Es tracta d'una producció del Canal-Centre d'Arts Escèniques de Salt-Girona i Simfònics. Operetta obre un nou cicle de teatre promogut per Cultura de l’Ajuntament.

'Operetta' no és un espectacle pur d'òpera i tampoc és un espectacle pur de teatre. Dalt l'escenari no hi ha cap instrument i els cantants fan alhora d'actors i instrument. Aquest és punt de partida de l'espectacle concebut per Jordi Purtí que reconeix que el fa "únic". Els 26 cantants de la companyia Cor de Teatre interpreten obertures, àries i cors coneguts d'òpera però els traslladen de la rigidesa dels espectacles operístics a escenes de la vida quotidiana. L'humor i la rialla són dos dels elements que Purtí ha volgut incloure en l'obra, pensada per a tots els públics.

Purtí ha explicat que el fet que els cantants hagin d'actuar, moure's i cantar en posicions complexes fa que la seva feina "guanyi valor". Dalt l'escenari, l'espectador podrà presenciar històries d'amor, desamor i d'altres passatges quotidians interpretats en forma d'esquetx amb el denominador comú de la música a cappella dels artistes. El director artístic de l'obra, Jordi Purtí, ha detallat que no es tracta d'un espectacle pensat només pels amants de l'òpera ni pels amants del teatre sinó que la mescla que protagonitzen els artistes el fa apte per a tots els públics.

L'estrena es fa el diumenge 8 de maig al Teatre Municipal de Girona i després farà estada al Teatre Nacional de Catalunya els caps de setmana del 14 de maig al 5 de juny. La direcció musical ha anat a càrrec de David Costa i es tracta d'una coproducció del Canal-Centre d'Arts Escèniques de Salt-Girona i Simfònics.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...