24 de gener 2013

'Senzillament complicat' s'estrena al Círcol Maldà sota la direcció de Moisès Maicas




publicat per
23 de gener de 2013
Cristina Salad

Moisès Maicas estrena aquest vespre “Senzillament complicat” al Círcol Maldà. Es tracta d’un text de l’autor alemany Thomas Bernhard entre la tragèdia i la comèdia que explica la història d’un vell actor oblidat per la professió. Fullejar el diari, fer la llista de la compra o repassar els records d'infantesa són les seves ocupacions principals. La seva única distracció és la relació que estableix amb una nena que el visita dos cops per setmana per portar-li aliments. Aquest vell actor oblidat i aïllat manté una relació d’amor i odi amb un ofici, el seu que l’ha oblidat completament. Moisès Maicas és el director del muntatge.
La solitud, la mort, els deliris de grandesa són sentiments que marquen, d’una manera o altre, els textos que Bernhard va escriure al llarg de la seva vida. A ‘Senzillament complicat’, els recull i els plasma units en una mateixa dramatúrgia. Trets que l’autor va patir a la seva pròpia pell i que reflecteix de forma intel•ligent en aquesta peça pensada per a un únic protagonista.
‘Senzillament complicat’ és un text de la maduresa, tant artística com de vida, d’aquest autor alemany, una melodia tràgica i còmica en la que per una vegada dóna una imatge més compassiva de la naturalesa i la precarietat humanes. Un text en el que la tendresa que atorga al protagonista va ser un dels punts determinants que van portar a Maicas a fer l’adaptació que s’estrena avui al Círcol Maldà.
Josep Minguell és el protagonista del muntatge del mataroní Moisès Maicas, un actor que a parer del director és perfecte per donar el toc necessari d’humanitat que necessita el protagonista i aportar-li la resta de sentiments que expressa.
L’obra que estrena avui al Maldà no és l’únic en el que treballa Maicas que estrena el proper mes de març una comèdia en la que treballa a la sala Beckett i que es podrà veure al cicle de teatre de petit format de Can Gassol.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...