27 de juliol 2016

El festival Deltebre Dansa atreu més de 15.000 espectadors



El festival Deltebre Dansa, que en la seva dotzena edició va decidir acostar-se al riu i va col·locar els escenaris al passeig fluvial , va acomiadar-se ahir amb una xifra d’assistència rècord: va atreure 15.000 espectadors, 3.000 més que en l’edició de l’any passat. 160 ballarins de 55 països d’arreu del món han anat a Deltebre amb l’objectiu d’aprendre i crear noves formes i moviments. Una de les novetats del festival va ser la Nit d’Espais Alternatius, que va voler traslladar els espectacles a altres zones de la població.

Durant quinze dies, a aquesta localitat del Baix Ebre s’hi han pogut veure les propostes del coreògraf i cineasta belga Wim Vandekeybus, Maura Morales, Cesc Casadesús o Kristina i Sadé Alleyne, entre d’altres. “El que és Madonna per a la música, ho és Vandekeybus per a la dansa”, assegura el director festival Deltebre Dansa, Roberto Olivan. Wim Vandekeybus és el fundador i director de la companyia de dansa Ultima Vez i la seva proposta és agosarada: és una explosió d’agressivitat, por i perill. A Nova York, Vandekeybus i els compositors Thierry de Mey i Peter Vermeersch van rebre el prestigiós Bessie Award per la seva “confrontació brutal entre la dansa i la música: el paisatge combatiu i perillós de What the body does not remember ”.

Al festival es van poder veure, entre altres espectacles, Pluja, amb música de la pianista i compositora Clara Peya i les diferents disciplines de Guillem Albà (titelles, gest, teatre visual…) o la singular dansa de figures petrificades Of ivory and flesh - statues also suffer, de Marlene Monteiro Freitas.

Publicat per
25 de juliol de 2016

Foto Albert Vidal

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...