dimecres, 27 de juliol de 2016

El festival Deltebre Dansa atreu més de 15.000 espectadorsEl festival Deltebre Dansa, que en la seva dotzena edició va decidir acostar-se al riu i va col·locar els escenaris al passeig fluvial , va acomiadar-se ahir amb una xifra d’assistència rècord: va atreure 15.000 espectadors, 3.000 més que en l’edició de l’any passat. 160 ballarins de 55 països d’arreu del món han anat a Deltebre amb l’objectiu d’aprendre i crear noves formes i moviments. Una de les novetats del festival va ser la Nit d’Espais Alternatius, que va voler traslladar els espectacles a altres zones de la població.

Durant quinze dies, a aquesta localitat del Baix Ebre s’hi han pogut veure les propostes del coreògraf i cineasta belga Wim Vandekeybus, Maura Morales, Cesc Casadesús o Kristina i Sadé Alleyne, entre d’altres. “El que és Madonna per a la música, ho és Vandekeybus per a la dansa”, assegura el director festival Deltebre Dansa, Roberto Olivan. Wim Vandekeybus és el fundador i director de la companyia de dansa Ultima Vez i la seva proposta és agosarada: és una explosió d’agressivitat, por i perill. A Nova York, Vandekeybus i els compositors Thierry de Mey i Peter Vermeersch van rebre el prestigiós Bessie Award per la seva “confrontació brutal entre la dansa i la música: el paisatge combatiu i perillós de What the body does not remember ”.

Al festival es van poder veure, entre altres espectacles, Pluja, amb música de la pianista i compositora Clara Peya i les diferents disciplines de Guillem Albà (titelles, gest, teatre visual…) o la singular dansa de figures petrificades Of ivory and flesh - statues also suffer, de Marlene Monteiro Freitas.

Publicat per
25 de juliol de 2016

Foto Albert Vidal

ara son les ...

Total de visualitzacions de pàgina: