18 de juliol 2016

L'Atlàntida estrenarà dues produccions pròpies la propera temporada



Es tracta d'una obra dedicada la figura de Verdaguer i una altra inspirada en l'obra literària de Laila Karrouch

Es programaran un total de 41 actes

L'Atlàntida, Centre d'Arts Escèniques ha presentat aquest dimecres al matí la primera part de la programació de la propera temporada del setembre d'aquest any fins al gener del 2017. Enguany, s'estrenaran dues produccions pròpies: Nador i Verdaguer, ombres i maduixes. El primer, Nador, es tracta d'un muntatge inspirat en l'obra literària de Laila Karrouch; i el segon, Verdaguer, ombres i maduixes, es tracta d'un musical sobre Verdaguer amb la música d'Obeses.

Tal com ha explicat el cap de programació de l'Atlàntida, Ramon Ferrer,"és un musical del Verdaguer poc conegut, un joc entre el Verdaguer jove i el Verdaguer vell". Alhora ha remarcat que és una forma instructiva "per conèixer més la figura de Verdaguer". Pel que fa a Nador, uns dies abans, es farà l'acte Al voltant de Nador per aprofundir en "els immigrants de Nador" a través de la música i la literatura.

També es celebrarà el 10è aniversari dels Grallers i Timbalers de la Ciutat de Vic, en el concert anomenat Un projecte que suma. Aquests tres actes estan emmarcats dins els actes Vic, Capital de la Cultural Catalana (VICCC 2016).

En la presentació, el director general de la Fundació l'Atlàntida Lluís Vila d'Abadal, ha remarcat que l'Atlàntida té "un compromís decidit per la nova creació i producció". També ha apuntat que "continuem amb una línia semblant a la de les altres temporades", així ho corroboren els cercles compartius de cultura de la Diputació de Barcelona. Alhora, ha destacat que l'Atlàntida "està per sobre de les mitjanes", la d'ocupació i la de finançament a través de patrocinis, per exemple.

Un dels reptes, ha remarcat el director, "segueix sent la creació i captació de nous públics". En aquest sentit, el cap de programació Ramon Ferrer ha destacat que "com sempre, és una cosa obligada que hi hagi pluralitat per captar molts públics diferents perquè entenem que és la primera missió d'un centre com el nostre". Ferrer alhora ha dit que "el criteri de qualitat és innegociable" i també "una atenció a la producció local".

En la propera temporada, hi haurà un total de 41 funcions. Entre tots aquestes, destaquen els cicles de Grans Concerts, amb la presència d'Ute Lemper trencant el repertori clàssic; i també l'aposta per la producció local amb el cicle Foramuralla.

Nador. CorCia Teatre
La companyia CorCia estrenarà un espectacle inspirat en l'obra literària de Laila Karrouch De Nador a Vic. Nador és la història d'una noia que viu entre dos mons allunyats, no només geogràficament. Alhora parla de la vida, de la família, de l'amor i del desamor, uns temes propers i transversals en totes les cultures. 
Verdaguer, ombres i maduixes. Un musical sobre Verdaguer amb la música d'Obeses
És un musical singular: un Verdaguer jove, terrenal i líric, s'acara al mirall del temps implacable d'un Verdaguer vell, savi i desenganyat. Obeses posa música a les tensions vitals amb la seva coneguda passió per descobrir nous territoris acústics.

Publicat per
13 de juliol de 2016
Carles Fiter
Foto Albert Alemany
Enllaç

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...