22 de juliol 2016

Estrena de ‘Rhumia' i comiat de ‘Klezmer'



El Festival Grec és l'escenari de la seqüela d'aquell Rhum, que una companyia “inestable” de pallassos (en paraules del director Martí Torras) va construir per homenatjar el desaparegut Josep Montanyès, Monti. Dos anys després proposen un nou muntatge, Rhumia, en el qual tornen a combinar-se els números clàssics de circ (reinterpretats) amb els de nova fornada i, a més, aquest cop, amb una forta dosi musical. Si Rhum es desenvolupava a la pista de circ, aquest Rhumia, succeeix en els camerinos. L'espectacle es pot veure fins diumenge al Mercat de les Flors (21 h).

El Grec proposa per avui un comiat oficial: es tracta de l'espectacle Circus Klezmer, un muntatge d'Adrián Schvarzstein, que s'inspira en un casament jueu amb música klezmer que ha estat de gira durant 12 anys arreu del món, des que es va estrenar al 9è circ d'hivern de Nou Barris. L'actuació d'avui (22 h), a l'amfiteatre Grec, suposa el seu comiat (queden algunes funcions pendents a l'Estat espanyol) i, per això, anirà acompanyada per la Cacophonic Glat Kosher Orkestar de l'artista Karl Stets (combinen la musica i l'acrobàcia com ja es va poder veure al Disbarat del Grec 2014). Per a aquesta funció recuperen alguns dels actors originals com són Marcel Escolano o Cristina Solé.

Publicat per
http://www.elpuntavui.cat
Un detall del contrastat ‘Circus Klezmer'. Foto: P. RIESCO.
J.B – BARCELONA
Enllaç

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...