02 de juliol 2016

Mataró se suma al festival Poesia i +



Programa un homenatge doble, amb Varecital i projeccions per recordar Ventura Ametller i amb els coneguts Delorean fent tribut a Mikel Laboa

Mataró se suma aquest any al festival Poesia i + s’amplia a set municipis del Maresme i es converteix en un dels pilars poètics més importants de fora de la capital. Caldes d’Estrac, Canet de Mar, Dosrius, Arenys de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Vicenç de Montalt també acolliran diferents propostes artístiques del festival Poesia i +.
La nova edició del festival Poesia i + es farà en dos caps de setmana llargs consecutius. La programació del primer, del 7 al 10 de juliol, tindrà lloc en els diferents municipis integrants en l’onzena edició i el segon cap de setmana, del 14 al 17 de juliol, la seu del festival serà la Fundació Palau, embrió del mateix.

Ventura Ametller i Mikel Laboa
Dissabte 9 de juliol Mataró es converteix en la seu del festival Poesia i + que experimenta amb nous formats i explora el diàleg de l’electrònica amb els versos de poetes del segle XX, rellegits amb llenguatges actuals.
La nit començarà amb Varecital, un homenatge a Ventura Ametller, un dels escriptors més desconeguts i necessàriament reivindicables de la ciutat. Varecital combina les melodies electròniques i els scratchs de DJ Sweets amb les projeccions audiovisuals d’Eloi Aymerich i un recital amb Anna Gual, Raquel Santanera, Lluís Calvo, Pau Vadell, Teresa d’Arenys, Joan Carles González Pujalte i Jaume C. Pons Alorda.
Tot seguit els bascos Delorean –un grup d'èxit dins l'escena independent estatal– estrenaran a Catalunya el seu homenatge a Mikel Laboa on combinaran l’electrònica amb remescles realitzades a partir de preses d’estudi originals del cantautor.

El dissabte 2 de juliol tindrà lloc una prèvia als Jardins del Xifré d’Arenys de Mar, amb la Festa Estellés. La festa constarà de deu poetes acompanyats del músic Amadeu Vidal. La Festa Estellés pretén difondre el nom i l’obra poètica de Vicent Andrés Estellés, el poeta valencià més important del segle XX.

Publicat per
27 de juny de 2016
Enllaç

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...