27 de desembre 2005

Fred al carrer i pastorets al teatre


el punt
27 desembre 2005
Els termòmetres arriben a 8 graus sota zero en una jornada en què es repeteixen les representacions de pessebres
M. PLANA. Tarragona
Un Nadal gairebé de postal. Les gèlides temperatures dels darrers dos dies han fet baixar a la majoria de pobles de la demarcació els termòmetres sota zero i han deixat la boira gebradora típica de les imatges nadalenques. Tot i el fred i temperatures mínimes com els 7 graus negatius d'Ulledmolins, els 4 sota zero de Gandesa o els gairebé 2 de Vila-seca, centenars de persones del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre van complir ahir amb la tradició i van tornar a escenificar, un any més, els pessebres vivents i els pastorets arreu del territori. Uns dels més modernitzats van ser l'adaptació dels clàssics Lluquet i Rovelló de Josep M. Folch i Torres que va representar-se al Metropol de Tarragona de la mà de la companyia La Golfa.

El fred va acompanyar tant les celebracions de Nadal com les de Sant Esteve arreu del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre, i va deixar més d'una imatge de postal gràcies, en part, a temperatures mínimes com els 6 graus sota zero que van registrar-se ahir a la nit a Santa Coloma de Queralt, els 4 sota zero tant de Prades com de Gandesa, els també 3 negatius de Mas de Barberans com de l'Espluga de Francolí o els set sota zero d'Ulldemolins. On més van pujar les màximes van ser a la costa, on no van enfilar-se més enllà dels 14 graus, com el Vendrell, i on també van registrar-se a la matinada valors sota zero com els 1,7 negatius de Vila-seca.El fred, el gel i la boira gebradora, però, no van espantar les desenes de persones que van tornar a escenificar tant a l'aire lliure com en locals tancats els primers paratges de la vida de Jesus. Una de les versions més modernitzades va ser la dels Pastorets que es va fer a l'escenari del Teatre Metropol de Tarragona ahir a la tarda, de la mà de la companyia La Golfa. La nova versió del text més popular de Folch i Torres, adaptada temps enrere per l'actual conseller primer de la Generalitat, Josep Bargalló, té grans dosis d'actualitat que van modificant-se per incorporar capítols de fets que han marcat l'any, com han estat, a escala nacional, la crisi del 3% i l'Estatut, i a escala local, la situació dels regidors de l'Ajuntament i la implantació del casino a la ciutat. Més enllà dels comentaris satírics, la representació narra la història del Lluquet i el Rovelló que recorren el Pont del Diable o el Serrallo, i també Josep del Serrallo i la Maria de la Part Alta, en un escenari que es converteix també en una plaça castellera o en una plataforma per escoltar música en directe.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...