23 de desembre 2005

Un 'Paradís' musical

avui
23 desembre 2005

Marta Porter
Una de les parelles escèniques més exitoses fa tres quinquennis, la formada per Àngels Gonyalons i Pep Anton Muñoz, es tornen a reunir per presentar un nou musical titulat Paradís. Després d'haver protagonitzat junts els musicals La botiga dels horrors, a finals dels anys 80, i Estan tocant la nostra cançó (1990), la parella es torna a reunir per interpretar un musical de factura catalana, l'adaptació de l'obra teatral Civilitzats, tanmateix (1927) de Carles Soldevila, que han fet els dramaturgs Jordi Galcerán i Esteve Miralles, juntament amb Albert Guinovart en l'apartat musical.
El resultat és Paradís, una peça per a quatre personatges que explica les relacions personals que s'estableixen entre un matrimoni i l'amant d'ella (Xavi Mira) naufragats en una illa deserta. El quart personatge, l'illa (Mercè Martínez), serà el contrapunt entre l'educació i l'alta cultura dels tres nàufrags, provinents de l'alta societat barcelonina, enfront la crida de la natura i els instints més bàsics. Segons el seu director, Josep Maria Mestres, Paradís és "una comèdia musical sofisticada, intel·ligent i que fa riure".
Guinovart, autor de musicals com Mar i Cel o Flor de nit, explica que ha compost deu cançons amb un estil musical proper al del Broadway dels anys 20 i 30, època en què està ambientada l'obra.
Civilitzats, tanmateix, que el 1957 va ser portada al cine sota el títol de The Little Hut pel director Mark Ronson amb Ava Gardner, David Niven i Stewart Granger, pretén mostrar de forma irònica les aparences i la hipocresia de les societats civilitzades.
L'espectacle substitueix Matar al Presidente, suspès a causa d'un accident del seu protagonista, Paco Morán, que es recupera normalment.
Àngels Gonyalons i Pep Anton Muñoz, al Condal

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...