23 de desembre 2005

Tornen la tradició nadalenca amb Els Pastorets dirigits per Carles Maicas



tot mataró
23 desembre 2005
El cor adjunt es suprimeix, es reforça el cor infantil i s’adopta un format més musical
L’arribada del Nadal a la ciutat també marca la tornada als escenaris de l’obra teatral amb més tradició a Catalunya: Els Pastores. I com sempre, a Mataró els Pastorets es presenten de la mà de la Sala Cabañes que veu en aquest espectacle el muntatge que any rere any aconsegueix omplir el teatre. Però tot i tractar-se d’un espectacle tradicional,
Els Pastores han anat canviant, i aquest any la principal novetat es troba en Carles Maicas que ha assumit el canvi de direcció.
El veterà Carles Maicas junt amb Àlex Montasell que repeteix en la direcció musical han decidit introduir un dels principals canvis dels Pastores 2006, la supressió del cor adjunt a la zona de músics. D’aquesta manera totes les cançons s’interpretaran dalt des de l’escenari, adquirint una estructura més propera als musicals. A més, per poder realitzar aquest canvi s’ha creat un cor infantil que reforci els solos fets per nens. D’altra banda, Maicas ha volgut posar una especial atenció en la preparació del text i de la interpretació dels actors.
Rovira encarregada de les coreografies
Però la voluntat de fer uns Pastorets contemporanis ja fa alguns anys que es va iniciar i s’ha volgut mantenir enguany. Part d’aquesta es troba en la figura de Maria Rovira com a directora coreogràfica o en la utilització de videoprojeccions. La millor mostra d’aquests aires moderns es podrà veure en el pròleg, redefinit enguany per Rovira. Jordi Gasull, el dissenyador que va renovar la imatge de l’espectacle ara fa dos anys, assumeix enguany la direcció d’art.
La primera funció és el 26 de desembre
El dilluns 26 de desembre a les sis de la tarda es farà l’estrena dels Pastorets amb una oferta especial, tres entrades al preu de dues. Aquesta serà l’única funció abans que acabi l’any. El dia 6, 7, 8, 14, 15, 22 i 29 de gener i el 5 i 12 de febrer tindran lloc la resta de respresentacions. Els Pastorets celebren enguany la seva 89a edició, després que es comencessin a fer l’any 1916 com a espectacle de Nadal a Catalunya.
Els Pastorets de Mataró han estat declarats patrimoni cultural de la ciutat i són un dels Pastores de referència a Catalunya. A més, són els que més funcions realitzen i els que aconsegueixen implicar a un nombre de gent més gran.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...