24 de desembre 2005

Els Pastorets que es representen a Mataró

el punt
24 desembre 2005
Els Pastorets que es representen a Mataró, per laEls Pastorets que es representen a Mataró, per la seva banda, són els que més cops s'escenifiquen, amb un total de deu actuacions. Són els que tenen més pressupost, els que involucren un nombre més gran de persones i els únics que ofereixen música de l'espectacle en directe. Enguany, el director de l'obra teatral és el veterà Carles Macias, que relleva Xevi Ribas. Maicas fa parella amb Àlex Montasell, que dirigeix la part musical. Els dos directors han decidit suprimir el cor adjunt que hi havia a la zona de músics, de manera que els cants es faran des de dalt de l'escenari. Un altre dels canvis que s'han introduït és que tornaran en massa els dimonis més tradicionals, vestits de color vermell. Per tercer any consecutiu, la coreògrafa Maria Rovira es manté en la direcció de les coreografies. Es mantenen l'ús de les videoprojeccions i de les noves tecnologies.Pessebres viventsUn altre dels esdeveniments més vinculat a la tradició nadalenca són els pessebres vivents. En el d'Òrrius, al Maresme, hi participen més de 200 persones, gairebé la meitat del poble, i consta de trenta escenes. Les representacions es faran el 25 i el 26 de desembre, a les 8 del vespre. Està considerat un dels millors de Catalunya i la seva espectacularitat radica en el fet que es fa gairebé tot al bosc.Al Penedès, el centre d'atenció són els pessebres vivents que es fan a Sant Pere de Ribes i a Sant Quintí de Mediona. El més popular, que atreu cada any milers de visitants, és el que es fa a Ribes, que enguany ha escollit el barri del Palou Alt per recrear els carrers de cases i masies en Betlem. El pessebre és parlat i mobilitza més de 100 persones.Molt a prop de Barcelona es pot visitar el pessebre de Santa Coloma de Gramenet que dissenyen els veïns del Raval a la biblioteca de Can Peixauet. El naixement és multicultural, com el barri que l'organitza, i el pessebre reprodueix masies de Santa Coloma.El pessebre de Corbera de Llobregat (Baix Llobregat), un dels més grans i antics de Catalunya, celebra enguany la 43a edició amb la participació de més de 200 veïns. Mostrarà el naixement de Jesús amb 21 quadres, un més que l'any passat. Els visitants hauran de recórrer 700 metres per veure'ls tots. Enguany, per la prevenció de la grip aviària, s'ha decidit prescindir de l'aviram i en comptes de l'escena del galliner es mostrarà una recreació d'un celler.Encara més multitudinari és el pessebre vivent de Sant Guim de la Plana, a la Segarra, on participen 300 persones -al municipi hi ha censats poc més de 200 veïns-. El recorregut s'estén per tot el nucli antic, i s'ha superat ja la xifra de 6.000 espectadors per edició, des que es va començar a organitzar a principis dels anys 80. També en terres lleidatanes, destaca el pessebre de Linyola, que des de l'any passat organitza un càsting de culs per triar l'home que ha de representar el caganer.
(Informació elaborada per Jordi Alemany, Virtudes Pérez, Carles Aluju, Albert Mercader, Sara Muñoz, Adela Genís i Rosa M. Bravo.)(Ve de la plana anterior)

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...