27 de desembre 2008

Carlos Latre i Mataró es fonen en el nou espectacle de l’actor



www.capgros.com
17 de desembre de 2008

El conegut imitador tocarà la realitat de la capital del Maresme en el seu espectacle al Teatre Monumental

per Salva Fernàndez
fotos R. Gallofré
Latre durant la presentació de l'espectacle

‘Carlos Latre in Live’. En viu. I pròxim. L’actor que va saltar a la fama amb Crónicas Marcianas, i que imita bona part de les personalitats més rellevants de Catalunya als programes de TV3 ‘Polònia’ i ‘Crackòvia’, aterra a Mataró per oferir el seu espectacle més personalitzat. “Quan actuo en un lloc vull sorprendre tocant notícies d’allà i fent alguna imitació dels personatges que són referents a Mataró”, explica l’imitador. La capital del Maresme acollirà el dia 9 de gener al Teatre Monumental la primera actuació de l’any d’aquesta gira ‘In Live’ i podrà veure reflectit el seu univers en el conegut imitador. Ell sol i durant gairebé dues hores: “és un espectacle molt americà, on l’humorista es posa davant del públic a fer el que millor sap fer i poder obrir a l’espectador les transicions, el com es fa un personatge”.

Un acte americà i mataroní, ja que des que Caixa Laietània, organitzadora de l’espectacle, va iniciar els contactes per portar ‘Carlos Latre in Live’, l’actor ha començat a veure vídeos de les personalitats de la ciutat, parlar amb la gent per conèixer els problemes i les situacions del municipi. “Cal fixar-se en els moviments de qui pugui imitar, saber si hi ha alguna cosa per la que alguns ciutadans estan cabrejats amb l’ajuntament, tenir un contacte proper per saber què es comenta... m’he empapat de la ciutat”. En total, Latre calcula que passen per l’escenari més de 50 imitacions, barrejades entre aquests petits tastets mataronins i els seus personatges estrella. “La mitjana és un personatge cada tres minuts, pel que el ritme és frenètic i no pares damunt l’escenari canviant vestuari i adequant-se a cada moment”, assegura.

El recull d’opinions en les actuacions anterior són la seva millor carta de presentació. “La gent s’acosta i diuen que s’ho ha passat molt bé”. En aquest sentit, Latre assegura que ara gaudeix més del calor del públic: “abans a Crónicas Marcianas vivia en un núvol i les gires que feia amb ells no eren el mateix. Ara sents molt més proper el contacte amb la gent”. L’espectacle que oferirà a Mataró serà “únic” i de “màxima actualitat”, ja que “els ingredients estan relacionats amb el context de cada actuació” i fins dos dies abans de l’actuació “el guió pot canviar segons les últimes informacions”. Latre no ha volgut avançar cap personatge de l’esfera mataronina que estarà present sobre l’escenari junt d’altres com Messi, Ramon Pellicer o Artur Mas. Però pel seu mig somriure, l’alcalde Joan Antoni Baron té tots els números de ser representat.

Les entrades es troben ja a la venda a les diferents oficines de Caixa Laietània i per Internet mitjançant el Codi Ticket.


L’Obèlix televisiu
Carlos Latre ha afirmat en la presentació de l’obra que aquest acte li serveix per explicar “el nexe que tinc amb la televisió”. Per exemplificar-ho, l’actor ha assegurat que ell, de petit, es va “menjar una tele”. “En aquest espectacle explico la televisió que porto dins i tots els personatges que em fan representar-la d’alguna manera o altre”, ha assegurat. Per ell, en aquest ‘In Live’ es pot veure un “Latre diferent, on es detecten els diferents registres i es pot comparar el mateix personatge que en la televisió prepara un gag, el grava els cops que sigui necessari, i per altra banda els que es troben en directe sobre l’escenari”.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...