26 de desembre 2008

Montilla assisteix a l'obra 'Pastorets de tots colors' a Vic


www.directe.cat
22 desembre de 2008

Segons el president, un 'exemple d'integració' a través de 'la tradició i la llengua'

Aquest cap de setmana Montilla ha donat la mà al dimoni. No ens referim a la reunió a Madrid amb Zapatero sinó als pasturets. El president de la Generalitat, José Montilla, ha assistit aquest diumenge a la representació teatral dels Pastorets a Vic, acompanyat de la seva família. Sota el títol 'Pastorets de tots colors', aquesta versió de la tradicional obra de teatre nadalenca té com a protagonistes alumnes dels cursos de català per adults que s'ofereixen al municipi, la majoria dels quals participen al programa de voluntariat lingüístic del Consorci per a la Normalització Lingüística. Segons Montilla, aquesta obra és un magnífic exemple 'de com la llengua i la tradició cultural serveixen com a element d'integració i germanor'. Segons la seva directora, Dolors Ramon, aquest projecte afavoreix la 'cohesió social'.

Segons la directora del Consorci per a la Normalització Lingüística d'Osona, Dolors Ramon, aquesta obra teatral té un clar objectiu de cohesió social, en fer sentir les persones estrangeres 'part d'aquest país'. A més a més, també té uns objectius lingüístics, ja que les persones aprenen la llengua alhora que aprenen el paper. També des d'un punt de vista cultural, els serveix per conèixer una tradició catalana. 'Moltes persones no havien sentit a parlar dels Pastorets, i ara coneixen una obra popular tradicional catalana', assegura. En finalitzar l'obra, Montilla, que hi ha assistit acompanyat del conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, ha felicitat tot l'equip de gent que està treballant en aquest projecte per la 'magnífica feina' que estan duent a terme, 'que serveix per què Catalunya sigui un sol poble'.

Enguany els 'Pastorets de tots colors' han comptat amb la col·laboració de l'actor Lluís Soler, que ha interpretat el paper d'un inspector cultural de l'Ajuntament de Vic amb instruccions per anul·lar la representació, donat el seu baix nivell de qualitat. La resta d'actors, tots ells amateurs, d'edats i procedències molt variades, aconseguiran finalment que el tècnic cultural els permeti repetir un cop més els Pastorets l'any vinent.

Aquest és el cinquè any que el Consorci per a la Normalització Lingüística d'Osona i el Voluntariat per la llengua impulsen aquest projecte, que segons Ramon té una acollida 'extraordinària', tant entre els actors com entre el públic. Segons Jones Anderson, l'actor que ha interpretat per segon any consecutiu el paper de Rei Mag negre, la implicació amb aquesta iniciativa els serveix per aprendre la cultura catalana, la llengua i també per fer amics de països diferents i divertir-se 'una mica'.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...