31 de desembre 2008

Els millors Pastorets de Catalunya


http://joansalicru.blogspot.com
26 desembre de 2008

Imatge dels Pastorets de Calaf. Perquè no sigui dit que només parlem dels de Mataró.

Aquest dia 26, com sempre, s'estrena a la Sala Cabañes de Mataró una nova edició, la número 92, de L'Estel de Natzaret, més coneguda com Els Pastorets. Enguany la principal novetat és la renovació del decorat de l'escena de la lluna, a càrrec de l'escenògraf Josep Ciudad. Un espectacle que m'estimo i m'emociona, francament. Els que em coneixen saben que durant l'any, tot l'any, repeteixo com un lloro essencialment fragments de tres coses: Indiana Jones y la ultima cruzada, Regreso el futuro (tota la trilogia, sense distinció) i L'Estel de Natzaret de Ramon Pàmies. Per exemple: si algú em ve amb una notícia que no s'acaba d'entendre, responc: "Amb què es menja, això? Amb cullera o bé amb forquilla?", com diuen Jonàs i Mataties en un moment de l'espectacle. De fet, hi ha qui es pensa que he sortit a l'espectacle: doncs no, només he cantat al cor durant tres o quatre anys, a principi de mil·lenni, i també he ostentat la direcció comercial de l'espectacle durant el període en què Xevi Ribas en va ser el director general.

Bé, tornant a la seriositat periodística. Aquest reportatge d'aquí sota està fet en el transcurs d'un any, de 2002 a 2003, i demostra com els nostres Pastorets, els mataronins mantenen la supremacia. El reportatge fa una radiografia de les millors representacions, a nivell de Catalunya: Calaf, L'Ametlla de Merola, El Vendrell i Mataró i confirma que els mataronins són els millors de Catalunya. Podeu llegir-ho en aquest reportatge del mensual Mataró Report.

Per cert que aquest dimecres es va emetre en el transcurs de l'Informatiu Vespre de Mataró Ràdio aquesta tertúlia on participaven Josep Maria Cusachs i Toni Grané, directors de l'espectacle a Mataró en els anys setanta-vuitana i finals dels noranta respectivament. Escolteu-la, crec que val la pena. També podeu sentir la notícia emesa per COMRàdio elaborada pels serveis informatius de Mataró Ràdio.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...