01 de gener 2009

El nou Teatre Tarragona obrirà l'any 2010

www.lamalla.cat

24 desembre de 2008 

 

Ubicat a la Rambla Nova, serà el més gran de la ciutat amb un aforament per unes 700 persones

 

LAMALLA.CAT

 

Opcions article

 

Opcions enllaços externsDesprés de molt temps d'espera, d'obres aturades i set anys més tard de la seva demolició, ahir es va donar una data definitiva per a l'obertura del nou Teatre Tarragona. Serà a la primavera de 2010, posiblement coincidint amb Sant Jordi, segons un anunci del batlle del consistori tarragoní, Josep Fèlix Ballesteros, durant una visita a les obres del futur equipament cultural. El nou recinte teatral, que tindrà un cost de vuit milions d'euros, serà el més gran de la ciutat i estarà ubicat a la Rambla Nova, al mateix emplaçament on es va enderrocar l'històric edifici de 1923. Tindrà un aforament per a 698 persones (dos centenars més que l'actual Teatre Metropol) i una caixa escènica de 16,5 metres de fons, 17 d'amplada i 9,25 de llargada, cosa per la qual l'escenari tindrà "les dimensions adequades per a tota mena d'espectacles, com teatre, dansa i òpera", va destacar Ballesteros. A més, la voluntat del consistori és convertir el nou Teatre Tarragona en un espai polivalent d'activitat permanent que també inclogui conferències, exposicions, concerts de música o cinema entre la seva programació.

 

Inaugurat l'any 1923 i enderrocat 80 anys més tard, el nou Teatre Tarragona obrirà les seves portes la primavera de 2010, segons un anunci de l'alcalde de la ciutat, Josep Fèlix Ballesteros. El nou espai, ubicat al centre de Tarragona (Rambla Nova, 11), s'aixeca on hi havia l'anterior edifici, amb set plantes d'alçada, de les què se'n faran servir quatre per al públic i tres per a usos interns. Una de les novetats del projecte serà l'obertura de l'accés pel carrer de Santa Clara, però haurà de ser reformat perquè es tracta d'un carrer petit entre la Rambla Vella, la seu del Ministeri de Defensa i l'Hotel Imperial Tarraco. 

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...