27 de gener 2009

El Canal, el Lliure i el Teatro Español coprodueixen 'Mort d'un viatjant' d'Arthur Miller que s'estrena a Girona


www.avui.cat
20 de gener de 2009

El Canal-Centre d'Arts Escèniques Salt/Girona, el Teatre Lliure de Barcelona i el Teatro Español de Madrid han presentat aquest dimarts la seva darrera coproducció

Girona

Es tracta de l'obra Mort d'un viatjant, estrenada a Broadway el 1949, obra d'Arthur Miller i que dirigirà en aquesta ocasió Mario Gas, que també n'és coproductor. L'obra s'estrena al Teatre Municipal de Girona aquest cap de setmana i després anirà al Lliure, farà gira per Catalunya i també estada a Madrid. Amb un ampli repartiment, el text narra les penúries i fracassos d'un venedor ambulant que creu cegament en el somni americà en un país que es recupera de la seva participació a la Segona Guerra Mundial.

Aquesta serà la primera representació en català, dins el teatre professional, d'aquest clàssic del dramaturg nord-americà Arthur Miller (1915-2005). El protagonista, Willy Loman, interpretat per Jordi Boixaderas, és un venedor ambulant de seixanta anys que, tot i creure cegament en el què fa, no aconsegueix ser cap gran negociant i mal viu amb les míseres comissions que aconsegueix de cada venta després de fer centenars de quilòmetres.

L'entossudiment de Loman, alhora tendre i patètic, causa tensions entre la seva família ja que els seus fills creuen que el pare s'equivoca però la mare hi confia cegament i, de fet, posa per davant ser esposa que mare.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...