30 de gener 2009

Flotats i Triola encarnen un duel dialèctic entre Descartes i Pascal a Madrid

www.vilaweb.cat
21 de gener de 2009

MADRID
(EUROPA PRESS)

'El encuentro de Descartes con Pascal joven' és el títol de l'obra de Jean-Claude Brisville que el veterà actor Josep María Flotats i el jove Albert Triola interpreten a partir de demà i fins al 22 de febrer al Teatro Español de Madrid.

Un duel dialèctic que enfronta els dos personatges històrics i els dos artistes en particular en la trobada que aquests intel·lectuals van mantenir el 1647 al parisenc Convent de Mínims i del qual no ha quedat referència escrita, però que Brisville va imaginar l'escena basant-se en la nombrosa correspondència (encara que no sigui entre ells) dels dos protagonistes.

Flotats, que torna a escollir Brisville després de 'La cena' (en què s'enfrontaven Tayllerand i Fouché) i que ha dit que l'admira "com a escriptor i com a home" a més de ser el seu amic, encarna ara un Descartes, hereu de la saviesa de l'humanisme, "al final de la seva vida" mentre que Triola és Pascal, un jove de 24 anys però ja "geni reconegut que va inventar la màquina de comptar, fonament dels ordinadors", ha explicat l'actor, que ha comparat Descartes amb un "superpremi Nobel de l'època" que va decidir viure a Amsterdam per ser "la ciutat més lliure i progressista de l'època".

Pascal, en canvi, viu a París i la seva mentalitat "és la del cristià de les catacumbes", ha referit. "Era un home de fe que es trobava en un moment de crisi mística, pel qual estava disposat a renunciar a les seves investigacions i a la ciència per posar-se a treballar per salvar la seva ànima", ha continuat Flotats.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...