28 de desembre 2008

Sergi López, estrella de la nova temporada de teatre i dansa del Monumental



www.capgros.com
17 de desembre de 2008

L’actor dirigeix i protagonitza 'Non Solum', un dels cinc muntatges que programa l’IMAC entre el gener i el maig de 2009

per V. B
fotos Cedides - 17/12/2008 12:16 (132 lectures)

López, l'únic protagonista de 'Non solum'

L’actor de Vilanova i la Geltrú Sergi López serà el gran protagonista de la nova temporada de teatre i dansa del Monumental, que compta un total de cinc muntatges del gener al maig de 2009 programats per l’Institut Municipal d’Acció Cultural. López, Premi al millor actor europeu l’any 2000 i que ha desenvolupat gran part de la seva carrera cinematogràfica a França, cada cop es prodiga menys pels escenaris catalans. Per això, es pot considerat tot un privilegi que el seu darrer muntatge, Non Solum, arribi al teatre mataroní el 13 de febrer. Non Solum és una comèdia existencial en la qual López es multiplica en centenars de papers per fer-se preguntes sobre el sentit de la vida, el destí i la identitat de l’home. Un monòleg gens convencional aplaudit per la crítica.

Més enllà de Non Solum, la Temporada estable de teatre i dansa presenta un seguit de muntatges “variats i de qualitat” que “compaginen propostes arriscades amb altres de solvència contrastada”, tal i com va dir ahir dimarts el president de l’IMAC, Sergi Penedès. La programació inclou dues produccions del Teatre Nacional: La dama de Reus, d’Ambrosi Carrion, que obre la temporada el 23 de gener dirigida per Ramon Simó; i Antílops, de Henning Mankell i dirigida per Magda Puyo, que ja ha visitat aquesta tardor el Monumental amb l’obra Espectres. L’aposta teatral es completa amb un dels grans noms de la dramatúrgia mundial, Harold Pinter. L’escenari del Monumental acollirà la representació d’un dels seus millors textos, Traïció, una coproducció del Teatre Lliure i El Canal-Centre d’Arts Escèniques de Salt-Girona. En l’àmbit de dansa, una única protagonista, l’obra Mozartnu 1986-2008. Es tracta d’un espectacle nascut ara fa 22 anys a partir de la Missa de la Coronació de Mozart, molt influent i trencador en la seva estrena, que el seu creador, Iago Pericot, ha decidit recuperar amb nous ballarins.

Com en les temporades anteriors, les propostes teatrals es complementen amb el cicle ‘Un cafè amb...’, una trobada el mateix dia de la funció amb algun dels protagonistes, creadors o directors de les obres, de cara a oferir la possibilitat als espectadors a intercanviar-hi opinions i conèixer amb més profunditat els secrets que envolten els muntatges. El preu de l’abonament per aquesta temporada varia dels 58.80 euros (platea) als 47,40 euros (amfiteatre). Les entrades, per la seva banda, oscil·len des dels 9 als 24 euros, depenent del cost de la producció contractada per l’IMAC.

Nova ració de Concerts familiars
Penedès també va aprofitar ahir dimarts per presentar el nou cicle de Concerts familiars, una proposta de l’IMAC que també es desenvolupa de gener a maig. Entre el total de cinc actuacions proposades, destaca la particular versió musical de l’Odissea a càrrec de Jorge Sarraute, el concert de la Cobla La Bisbal Jove per acostar la sardana als més petits i escalfar motors pels actes de Mataró com a ciutat Pubilla de la Sardana 20009; i el projecte Cantània, que arriba a la desena edició amb la participació de diversos CEIP de la ciutat. A més, es presenten dos tallers per als infants, acompanyats dels seus familiars: Anem al concert, una aproximació prèvia als muntatges que es faran els dies 11 de gener, 8 de febrer i 8 de març, i un taller de cant que tindrà lloc el 18 i 25 d’abril. Enguany cada taller val 2 euros per família.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...