26 de desembre 2008

Es busca Rovelló


www.avui.cat
21 desembre 2008

Maria Ortega
Els aspirants a pastoret hauran de convèncer el jurat
TVC

TV3 busca els pastorets del segle XXI. Els nous Lluquet, Rovelló i companyia sortiran d'un càsting intens en el qual els aspirants hauran de demostrar les seves habilitats interpretatives davant del jurat. Durant tota la setmana la cadena ja ha emès petits fragments de la fase de selecció dels concursants d'Objectiu Pastorets: el càsting diví, però aquesta nit comença la fase final.

De les 700 persones que es van presentar a la primera crida només n'han quedat 60, i d'aquestes només vuit aconseguiran un paper protagonista a Els Pastorets del segle XXI, la representació final que es podrà veure a TV3 la vigília de Reis. La resta s'hauran de conformar amb papers menors.

Abans, però, caldrà passar per tres gales- una cada diumenge- en què es valoraran les actuacions i l'evolució dels aspirants. L'objectiu: trobar els millors pastorets, els que sortiran a l'escenari del Teatre-Audiotori de Sant Cugat per donar vida a la versió de l'obra de Folch i Torres que ha preparat, especialment per a l'ocasió, l'escriptor Xavier Bru de Sala.

Per donar cos a aquesta iniciativa, Roger de Gràcia deixa momentàniament de caçar paraules per sortir a la cacera dels millors intèrprets. Ell serà el mestre de cerimònies d'aquest xou que dirigeix l'actor Abel Folk. El programa compta amb la banda sonora de Joan Vives.

Artistes convidats

El periodista Xavier Graset, l'actriu Àngels Gonyalons i la coreògrafa Coco Comín són el jurat d'aquesta particular versió d'Operación Triunfo. Sobre ells recaurà la responsabilitat d'escollir els finalistes, que al llarg d'aquestes setmanes rebran classes magistrals de professionals de l'espectacle com Tortell Poltrona i Josep M. Pou.

Durant la presentació d'aquesta proposta, Abel Folch i Roger de Gràcia van coincidir a remarcar que tot i que inicialment tenien una imatge "casposa i de qualitat dubtosa" d'Els Pastorets , l'experiència els ha canviat del tot aquesta idea. "He descobert un món dinàmic, amb disciplina i rigor, en què hi ha molta gent que dedica moltes hores a fer una cosa que, en el fons , no serveix de res i a canvi de res", va remarcar Abel Folk.

La intenció de tot plegat, segons l'equip del programa, és "fer una mirada a la tradició, amb respecte, sense reverències, amb humor i amb ganes de projectar-la cap al futur".

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...