22 de març 2009

“Jo en vull 18” guanya tres premis al Trofeu de Teatre Vila de Gràcia


Ramón Radó

L’obra de Sala Cabañes, dirigida per Xevi Ribas, és un espectacle musical
sobre els problemes de l’adolescència

“Jo en vull 18”, l’espectacle de Sala Cabañes sobre l’adolescència, ha guanyat tres premis en la novena edició del Trofeu de Teatre Vila de Gràcia. El muntatge, creat i interpretat per alumnes de la Saca (l’escola de teatre de l’entitat), es va imposar en les categories de Millor grup juvenil i Millor companyia, a més de guanyar el guardó atorgat per votació popular.

“Jo en vull 18” explica l’adolescència vista amb els ulls dels propis adolescents. A partir de la premissa que, amb quinze anys, qualsevol petit detall pot esdevenir un problema enorme, l’obra aborda en clau d’humor el dia a dia dels joves. La Raky (Anna Carbonell), la Beth (Clara de Ramon), l’Ivan (Martí Grané), la Maria Montserrat (Helena Martínez), l’Andreu (Pol Martínez) i l’Àgata (Estel Sala) parlen sobre la necessitat d’un espai propi, els conflictes amb els pares i germans, l’institut, les activitats extraescolars i els amics, entre d’altres.

El muntatge va néixer com un projecte de l’últim curs de la Saca, tutorat pel seu professor, Xevi Ribas. Es va estrenar el 28 de juny a la Sala Cabañes i es va tornar a representar el mes de setembre passat, en tots dos casos amb un gran èxit de públic. El 22 de febrer passat l’espectacle es va representar en el teatre dels Lluïsos de Gràcia de Barcelona, en el marc del concurs.

El proper diumenge 29 de març, “Jo en vull 18” participarà en el Concurs de Teatre Amateur “Taca’m” de Caldes de Montbui.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...