26 de juny 2009

El Teatre de l'Aurora suprimirà les barreres arquitectòniques


www.lamalla.cat
22 de juny de 2009

El local igualadí rehabilitarà l'entrada i construirà un ascensor
JORDI QUINTANA
Igualada

El Teatre de l'Aurora rehabilitarà l'entrada del seu edifici centenari per instal·lar-hi un ascensor i suprimir d'aquesta manera les barreres arquitectòniques que dificulten l'accés a persones amb mobilitat reduïda. L'ascensor donarà accés tant a la primera planta on està situat el Teatre de l'Aurora, com a la segona planta, on hi ha la sala Les Golfes. Amb aquesta reforma la sala alternativa fa realitat un dels objectius pels quals ha lluitat des de l'inici del projecte de rehabilitació de l'edifici, als anys 90, amb la ferma voluntat que les arts escèniques siguin accessibles a tothom.
El gerent del teatre, Òscar Balcells, ha explicat que "d'aquí a uns dies començarem les obres de rehabilitació i aprofitarem el pas d'una temporada a una altra per rehabilitar l'entrada del teatre i instal·lar-hi aquest ascensor". Balcells ha reconegut que aquest és "un tema que ens preocupava des del primer dia que vam començar aquest projecte del teatre de l'Aurora ara fa prop de vint anys.

La primera fase, a l'agost
La rehabilitació s'iniciaran a principi del mes vinent i és previst que la primera fase acabi just abans de la festa major a mitjans d'agost. Segons Balcells, és previst que el nou ascensor entri en funcionament definitivament amb l'inici de la nova temporada de l'Aurora, el proper mes de setembre, tot i que s'obrirà per la festa major.

El Teatre de l'Aurora és un local de petit format, sense escenari i que té una gran capacitat d'interactuació entre els espectadors i els actors. Des de 1996 compta amb una programació estable de teatre, música i dansa.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...