22 de juny 2009

FiraTàrrega manté el pressupost de l'any passat per garantir el nombre de companyies i d’estands al recinte firal

www.avui.cat
16 de juny de 2009

La fira se celebrarà del 10 al 13 de setembre i s'inaugurarà amb l'espectacle 'Compartim la llum' de la companyia Kiku Mistu

La FiraTàrrega 2009, que se celebrarà del 10 al 13 de setembre, s'ha presentat avui als mitjans de comunicació. La fira, que enguany aposta pels espectacles de carrer de companyies catalanes, mostra una vuitantena de noves propostes, de la resta de territoris de l'Estat i de procedència internacional.

El director de l’Institut Català de les Indústries Culturals (ICIC), Antoni Lladó, ha destacat el paper de FiraTàrrega “com a generador de negoci davant la crisi, que fomenta la comercialització de productes culturals catalans”.

En aquest mateix sentit, l’alcalde de Tàrrega i president del Consell d’Administració de FiraTàrrega, Joan Amézaga ha assenyalat que FiraTàrrega mantindrà un pressupost molt similar al de l’any anterior per garantir el mateix nombre de companyies i d’estands al recinte firal.

En aquesta edició, serà la companyia Kiku Mistu l’artífex de l’acció-conte inaugural sota el títol: Compartim la llum.

Centenars de programadors ja han confirmat la seva assistència a aquest mercat de les arts escèniques. Catalan! Theatre instal·larà un estand i organitzarà un Lunch Meeting entre els professionals estrangers acreditats i 26 companyies catalanes que presentaran els seus espectacles més internacionals.

La Fira manté el projecte Meridians, una iniciativa que aplega els sis festivals més importants d’Europa i que es concretarà en un seminari coorganitzat amb el Servei de Desenvolupament Empresarial de l’ICIC sobre les Arts de Carrer a Europa.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...