25 de març 2011

Don Juan Memòria amarga de mi



Arriba a Can Gassol una de les sorpreses teatrals de l'any
L'espectacle s'emmarca dins el Dia Internacional del Teatre

Després de sorprendre positivament a crítics i públic el passat mes de desembre a la Sala Beckett, arriba a Mataró "Don Juan, memòria amarga de mi", dins el cicle de Petit Format de Can Gassol. Aquesta és una deliciosa revisió del mite de Don Juan però portat a la vellesa i amb la particularitat que està fet a través de tres titelles de mida real que manipula de manera magistral Miquel Gallardo.

A partir de textos de Tirso, Zorrilla, Molière i Palau i Fabre, el nostre Don Joan mostra el factor més humà del personatge. Don Juan és un personatge condemnat a morir jove a causa del degut al seu caràcter antisocial. Don Juan és enganyat per la mort que li nega el seu petó final i que l’obliga a viure enfrontat al seu passat i a les seves pors, però que li donarà l’oportunitat de conèixer sentiments ignorats fins aleshores.

L'obra ens mostra un actor enfrontat a tres titelles. Un jove frare enfrontat a un passat misteriós. Amb un text que conté grans dosis d'intriga i grans girs argumentals, els crítics han destacat que Gallardo "ha construit una joia d'una gran potència visual i dramàtica i al mateix temps d'una delicades i una poesia esbalaïdores".

"Don Juan, memòria amatrga de mi" s'emmarca dins la celebració del Dia Internacional del Teatre i abans de l'obra els alumnes Joves III de l'Aula de Teatre representaran el manifest, sota la direcció d'Oriol Colomer.

Fitxa artística:

Direcció: María Castillo
Interpretació: Miquel Gallardo
Actrius vídeo: Ingrid Domingo (Doña Inés), Annabel Totusaus (Doña Ana de Pantoja), Màrcia Cisteró (Carlota), María Castillo (Isabela), Dolça Cos (Tisbea) i Laura Barba (Maturina)
Text: Miquel Gallardo i Paco Bernal ( a partir de textos de Tirso de Molina, José Zorrilla, Molière i Josep Palau i Fabre)
Construcció de titelles: Martí Doy
Escenografia: Xavier Erra
Disseny i il•luminació: Fiorella Giudicessi
Música: Pep Pascual
Vestuari: Susana Santos i Roser Puig
Projeccions: Arm and López

25 de març, 21h
Durada: 70 minuts

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...