23 de maig 2013

Cloenda de la Mostra de teatre a escoles i instituts




publicat per
Comas Soler
www.totmataro.cat
22 de maig de 2013

Tot assajant Cyrano, el muntatge que va tancar la Mostra

Divendres de fa dues setmanes el Monumental va acollir la cloenda de la Mostra de teatre a les escoles i instituts. Aquest any hi han pres part, d'una banda, alumnes del cicle superior de primària del Camí del Mig, del Cor de Maria, del Josep Monserrat i del Torre Llauder. Pel que fa als centres de secundària, l'actual edició ha estat ja la tretzena i ha comptat amb la participació dels instituts Alexandre Satorras, Damià Campeny, Miquel Biada, Thos i Codina, Puig i Cadafalch i Pla d'en Boet. Aquests han treballat al llarg del curs obres d'autors del segle XX i han tingut l'assessorament de la directora teatral Magda Puyo.

A l'acte de cloenda hi va haver parlaments de Joaquim Fernàndez, tinent d'alcalde de Cultura, de Pere Galbany, regidor d'Ensenyament, i d'Enric Domingo, director pedagògic de la Mostra. També hi van intervenir professors i alumnes dels centres participants. Totes les persones que van parlar van posar èmfasi en els valors formatius de la pràctica teatral, en l'interès de l'experiència, en la satisfacció d'haver-s'hi implicat i en la voluntat que continuï.

Funció simulada i molta atenció
Un cop acabada la part més formal de l'acte amb el lliurament de diplomes commemoratius, hi va haver la representació de 'Tot assajant Cyrano', un muntatge de la companyia La Perla 29 adreçat al públic juvenil. Hi actuaven el seu director, Oriol Broggi, i l'actriu Rosa Gàmiz que, amb el pretext de simular una escenificació frustrada de 'Cyrano de Bergerac', van dur a terme un seguit d'explicacions sobre els processos artístics que implica una obra de teatre. Recreant petits fragments i introduint algunes divertides referències a l'argument, van fer del tot entenedores unes quantes de les aventures que l'hi passen al protagonista de la cèlebre peça d'Edmond Rostand. El més important, però, va ser la notable atenció que va posar-hi el nombrós públic que hi assistia. Era extraordinàriament divers i va ser un bon símptoma que confirma que la Mostra també forma espectadors. Per molts anys!

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...