19 de maig 2013

"La Ventafocs", un musical de Fires




publicat per
17 de maig de 2013
Clara Sanchez

L’amor i la imaginació de la “Ventafocs” protagonitzen l’espectacle de Fires. Una versió propia, feta especialment per la Sala Cabanyes, del popular conte infantil s’estrena el dissabte 18, amb la direcció d’Antoni Blanch al capdavant d’un equip de més de 60 persones. Per al muntatge, Pere Anglas ha estat l’encarregat d’adaptar el conte i també d’escriure la lletra de les dinou cançons de què consta l’espectacle. La música l’ha compost el maresmenc Joan Vallcorba. El director explica que s’ha fet un muntatge a mida per l’escenari de la Sala i que precisament aquesta exclusivitat li dóna un aire fresc i enèrgic.
Blanch, director de nombroses obres a la Sala Cabanyes, dirigeix per tercera vegada la “Ventafocs”. Per Blanch, la “Ventafocs” és una d’aquelles obres que s’han de portar a escena periòdicament. “De joves ens hi van portar els pares, una mica més grans hi vam anar sols, més tard hi hem portat els fills i potser ara els néts”, explica. En les dues ocasions anteriors, la versió que es va representar va ser la de Josep Maria Folch i Torres.
La “Ventafocs” que es podrà veure en nou representacions a l’escenari de la Sala Cabanyes és una versió pròpia del conte que durant generacions s’ha anat explicant arreu del món. Una noia imaginativa i romàntica, una fada un pèl massa exigent, un príncep enamorat i una madrastra i dues germanastres que intentaran conquerir de totes, totes, conquerir el cor del príncep protagonitzen l’obra, ambientada als anys 20. Un total de 30 personatges, entre actors i cos de ball, formen el repartiment de la “Ventafocs”. L’encapçalen Júlia Maymó i Marcos Francisco, en els papers de Ventafocs i el Príncep.
Les coreografies són creació de Carla Pérez, el disseny del vestuari l’ha fet Maria Àngels Mogas i l’escenografia va a càrrec de Jordi Ribas. A l’hora de portar l’obra a escena, la Sala Cabanyes compta amb la col•laboració de l’institut Josep Puig i Cadafalch. Estudiants en pràctiques del Departament d’Imatge de l’institut mataroní s’encarreguen dels pentinats dels personatges. Amb les representacions de “Ventafocs”, Sala Cabanyes clou la programació de la present temporada.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...