26 de maig 2013

Un projecte que creix: La Vilella




publicat per
22 de maig de 2013

10 anys després de la formació de la companyia...
Cia. Sargantana fem un pas endavant i ens instal·lem en un nou espai al Poble Sec: La Vilella. Aquesta serà, a partir d'ara, la nova seu de la companyia i de les nostres activitats.Tenim molts canvis fets i per fer, i moltes ganes de compartir-los i de viure'ls amb vosaltres. Malhauradament, perquè tot això funcioni, aquest mes us enviarem milions de newsletters amb milions de dades sota diversos noms diferents. No us espanteu! Tot el que sigui informació d'espectacles i de l'espai en general la rebreu a través de La Vilella, i tot el que faci referència a formació a través de iam Studio. D'aquesta manera, si algú no desitja rebre informació sobre alguna de les dues parts, podrà anular la subscripció a aquella newsletter, sense deixar de rebre l'altra.
Junts, fem la Vilella
Volem que sigui un espai de trobada, de reflexió, un espai per créixer a través de les arts escèniques. Per això hem portat a terme alguns canvis en l'estructura de la companyia i en les nostres propostes. Amb aquesta Newsletter volem fer-vos cinc cèntims de tots els canvis, i convidar-vos a visitar-nos perquè us ho poguem explicar en profunditat. Per poder donar el màxim de vida a La Vilella, cia. Sargantana, que passarà a ser la companyia resident de l'espai i l'encarregada de la seva gestió, hem modificat els estatuts perquè tothom qui ho desitgi en pugui formar part.
Hem establert diferents nivells de participació a través dels quals volem donar cabuda a tots aquells que creguin en el projecte i tinguin ganes de participar-hi més activament:
- socis col·laboradors: volem que formadors, pensadors, creadors, públic i tots aquells que participen de la cultura col·laborin activament. Des de cadascun dels punts de vista podem aportar una visió diferent i necessària, sobretot en els moments actuals. La cultura és bàsica en una societat, però últimament sembla que se la vol relegar a un factor purament d'oci. A través de la unió entre tots els punts de vista volem treballar perquè la cultura trobi la millor manera de servir a la societat d'avui en dia. Les arts escèniques han de ser arts vives, no arqueologia, i han d'avançar amb la societat i fer-la avançar. Aquest és el nostre objectiu, sota el qual volem agrupar tots aquells que ho desitgin.
- socis junior: perquè els més petits puguin començar a participar.
- socis protectors: La Vilella necessita col·laboracions econòmiques i materials que permetin dur a terme tots els projectes i que ajudin al sosteniment, projecció i millora de l'espai.
- socis honorífics: la Vilella també comptarà amb socis d'honor, elegits pel Consell.
La Vilella serà un espai dedicat a la promoció de la cultura i les arts escèniques, on volem que hi puguin participar tothom qui formi part de la cultura: creadors i públic.
Tot i que la companyia resident sigui cia. Sargantana, La Vilella és un espai obert a altres creadors amb inquietuds similars.
D'estudi Sargantana a iam Studio...
Dins de les activitats s'inclou el iam Studio. Després de 10 anys de recerca, de gairebé 5 anys de treballar a l'estudi Sargantana i de desenvolupar un sistema de treball propi, creiem que ha arribat el moment d'evolucionar l'estudi Sargantana, mantenint-ne l'essència, però adaptant-lo a les noves possibilitats.
L'estudi va sorgir del desig de crear un lloc on els actors poguessin seguir millorant el seu ofici compaginant-ho amb els projectes amb els quals participava. La idea de "gimnàs de l'actor" al que sovint s'associa un estudi seria prou adequada, tot i que també volíem i volem que sigui un lloc de descoberta, no tan sols de manteniment. Dins d'aquest àmbit, és on ha sorgit el nostre sistema de treball, la filosofia del qual regeix les activitats de l'estudi, sense convertir-se en un espai tancat a compartir i nodrir-se d'altres punts de vista.
És per aquest motiu que hem decidit  agafar com a nom de l'estudi el mateix nom que el nostre sistema de treball: el sistema iam (impulse-action motion system), que representa una evolució del sistema de les accions físiques.
Enguany l'estudi també obrirà una nova secció, dedicada a formar futurs actors. Després d'aquests anys dirigint-nos exclusivament a actors professionals, creiem interessant poder adreçar els coneixements adquirits a futures generacions.

Us agraïm el temps dedicat a aquesta Newsletter, i us esperem a La Vilella!

La Vilella
Passeig Exposició, 95-97 baixos
metro Poble Sec (sortida Parlament), autobús 55

Per més informació: info@ciasargantana.cat

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...