30 de maig 2013

Mataró homenatjarà Salvador Espriu amb una lectura ininterrompuda dels seus textos




publicat per
28 de maig de 2013
Clara Sanchez

Mataró homenatja Espriu amb una lectura ininterrompuda dels seus textos. Més de 170 persones llegiran aquest dissabte fragments de la poesia, narrativa i teatre de l’autor del Cementiri de Sinera davant de l’Ajuntament des de les 10 matí fins les 11 de la nit. “Mataró llegeix Espriu” serà una festa de les lletres que homenatjarà poeta en el centenari del seu naixement. Aquest dilluns, representants de la Comissió Espriu han presentat l’acte al carrer Salvador Espriu de la ciutat, un punt “tant desconegut per a molts com pot ser-ho l’obra d’aquest poeta català”. El president de la Sala Cabanyes, Toni Grané, ha explicat que un dels objectius és que “es perdi la por i el respecte a l’obra de Salvador Espriu”.
Desenes de ciutadans s’han inscrit les darreres setmanes a aquesta activitat i se’ls ha assignat un text entre els que hi destaquen “Primera història d’Esther”, “El caminant i el mur”, “Teresa-que-baixava-les-escales”, “El meu poble i jo”, “La pell de brau” i la resta d’obres puntals d’Espriu. En aquesta lectura col•lectiva hi participaran persones de totes les edats, des d’estudiants de primària fins a jubilats. Segons ha explicat el president d’Òmnium Mataró Maresme, Antoni Pous, la voluntat és que sigui una activitat “oberta, popular, de difusió i festiva”.
L’acte és un dels molts que s’estan impulsant al llarg d’aquest any per reivindicar la figura del poeta i es tancarà amb una actuació de la coral de l’Institut Alexandre Satorras. La comissió de l’Any Espriu a Mataró està formada per Òmnium Cultural, el Grup d’Història del Casal, el Club d’Opinió Jaume Llavina, Foment Mataroní, Sala Cabanyes i Hotel Elèctric, amb el suport de l’Ajuntament de Mataró.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...