21 de maig 2013

Pepa Plana serà el plat fort de la Fira del Clown de Vilanova de la Muga




publicat per
http://www.elpuntavui.cat
17 de maig de 2013
foto :La pallassa Pepa Plana , en una foto d'arxiu recent Foto: TVC.

La pallassa catalana i Claret Papiol rebran enguany un premi honorífic, en una edició, la segona, que oferirà un programa de 16 actuacions gratuïtes

Del Cirque du Soleil a Vilanova de la Muga. Pepa Plana, la pallassa catalana més internacional, farà la seva primera actuació en solitari a Europa, després d'iniciar l'any 2012 una nova etapa amb el Cirque du Soleil amb la creació del nou espectacle Amaluna al Canadà. Això serà el proper 25 de maig, quan tindrà lloc la 2a edició de la Fira del Clown a Vilanova de la Muga.
L'actuació de Pepa Plana, amb l'espectacle Giuletta, serà, sens dubte, un dels plats forts d'aquest festival, que tindrà una destacada representació de pallassos, música, circ i teatre relacionats amb el món del clown que ompliran d'animació els carrers de la vila. En total hi ha programades una vintena d'actuacions distribuïdes en tres escenaris on els espectadors hi trobaran les darreres creacions de companyies i actors de clown de gran renom com Claret Papiol, La Bleda, Circ Nic, Desastrosus Cirkus, Cia. Fes-t'ho com vulguis, Cia ClinClonClown, Cia. La Bleda o la Cia. Patawa. Tots els espectacles, que tindran una durada entre 10 i 25 minuts, seran gratuïts a excepció del de Pepa Plana, que amb una capacitat limitada té un cost de 10 euros anticipada.
Una de les novetats d'aquesta edició serà l'entrega d'El Pallasso de l'Any. Enguany, el guardó honorífic recaurà en dos artistes. Per una banda, Claret Papiol, fundador al costat de Poltrell Poltrona de la companyia Germans Poltrona, per la seva implicació al festival des de la celebració de la primera edició. Per l'altra banda, Pepa Plana, per la seva trajectòria , qualitat i carisma a l'escenari; i per la projecció de la dona pallassa i el català en el seu nou espectacle produït per Cirque du Soleil.
LA XIFRA
17
espectacles són els que s'han programat per a la programació de la segona edició de la Fira del Clown
Trobada de pallassos professionals

L'altra novetat serà la col·laboració de l'Associació Gironina de Teatre (AGT), que organitzarà la primera Trobada de Pallassos i Pallasses Professionals dins el marc de les activitats de cooperació entre l'entitat i la fira. Aquest esdeveniment vol esdevenir un espai de trobada on totes les aportacions seran benvingudes.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...