20 de maig 2013

Shakespeare s'instal·la al Raval




publicat per
www.elperiodico.cat
7 de maig de 2013
Imma Fernández
Barcelona
foto : Mario Gas, Sergio Peris-Mencheta i Tristán Ulloa, cares de 'Julio César'. David Ruano


El 'Julio César' amb Mario Gas encapçala el cartell en el trasllat de la cita a BCN
L'atribolat periple del Festival Shakespeare arriba en la desena edició

-del 6 al 12 de juny- a un destí prometedor. Va néixer a Santa Susanna, es va traslladar a Mataró i ara, després de la cancel·lació in extremis el 2011, ressuscita a Barcelona, i en concret al barri del Raval. La complicitat de la productora La Perla 29, que capitaneja Oriol Broggi, ha fet possible convertir en seu del festival la Biblioteca de Catalunya, un espai idoni per recrear les aventures que va relatar el dramaturg. S'han sumat a la iniciativa el Romea, el CCCB, la Filmoteca de Catalunya, l'Escola Massana, L'Horiginal i la Central del Raval, que acolliran activitats relacionades, com un cicle de cine, conferències i una instal·lació dels alumnes de Belles Arts. «La col·laboració de tots els artistes i entitats ha fet possible tirar endavant el projecte tot i la difícil situació», es va congratular la directora del festival, Montse Vellvehí, que té un pressupost de 40.000 euros.

Per primera vegada en la seva dècada d'història no hi haurà participació internacional. El programa tindrà el Julio César de Paco Azorín -fundador del festival i director de les quatre primeres edicions- com a principal reclam, amb un elenc encapçalat per Mario Gas, Sergio Peris-Mencheta i Tristán Ulloa. El muntatge arribarà al Romea l'11 i 12 de juny.

El menú escènic restant se servirà a la Biblioteca i tindrà com a primer plat, el 7 de juny, una delicatessen amb titelles: Diagnòstic Hamlet, de Pelmànec. Hi haurà dues estrenes: Big Will Shakespeare!!, de Quim Lecina, i la coreografia HJ Works, de Moreno Bernardi, i es rescataran Treballs d'amor perduts, de Parking Shakespeare; Sonets encadenats, amb Lluís Soler; La caiguda d'Amlet, d'Indi Gest, i, per al públic familiar, La Julieta, d'Oriol Broggi, que, juntament amb Julio Manrique, director del Romea, va defensar la idoneïtat de la nova casa del bard d'Avon.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...