dijous, 3 de desembre de 2015

El festival SÂLMON< torna al Mercat i aposta per Amèrica Llatinapublicat per
25 de novembre de 2015

Dansa i moviment, performance, noves propostes escèniques... Els amants de les maneres més noves d'explicar històries estan d'enhorabona perquè, del 26 de novembre al 6 de desembre, torna al Mercat de les Flors el  festival SÂLMON< que enguany aposta especialment per Amèrica Llatina.

I és que, sí, el Mercat serà l'epicentre del festival, però no deixeu de fer un cop d'ull a d'altres espais que també acolliran propostes del SÂLMON<, entre els quals el Graner, la sala Hiroshima, l'Espai Nyamnyam i el Museu nacional d'Art de Catalunya (MNAC).
En les properes setmanes, esteu avisats, el futur es farà present, com a mínim el futur de les arts del moviment, perquè els convidats del festival, organitzat pel Graner Fàbrica de creació, són qualsevol cosa tret de convencionals. Ells han apostat per noves formes de fer, de crear i de compartir amb el públic l'obra artística.
Molts vénen de casa nostra (atenció a grans noms com els de Sònia Gómez, la banda d'indie-rock Les Sueques o El Conde de Torrefiel) però també de països europeus i, especialment, d'Amèrica Llatina. Repasseu la programació del SÂLMON< i trobareu una notable presència d'artistes que vénen de Mèxic, l'Uruguai o Xile, entre d'altres països.
Entre les primeres propostes que podrem veure, peces com A Posto, plena de l'humor intel·ligent dels italians Compagnie Eda i la coreògrafa Ambra Senatore, una revelació als escenaris europeus que arriba al nostre país per primer cop (26 de novembre); Diente de Oro, de la barcelonina Raquel Tomàs i els mexicans Olga Gutiérrez i Temoc Camacho (27 de novembre); November (a la imatge; Foto: Alfred Mauve), un muntatge sobre el concepte de grup i sobre la col·laboració de Roser López Espinosa (28 de novembre) o el teatre visual i la dansa física dels txecs Spitfire a Antiwords (4 de desembre). A més, el dissabte, 28, i el diumenge, 29 (18 h. Entrada lliure), la coreògrafa uruguaiana Tamara Cubas posarà en escena al MNAC una peça, Multitud, amb 80 participants.
En properes setmanes us tornarem a parlar d'algunes de les propostes d'un festival tan ampli com avantguardista, però recordeu que a més dels espectacles programats, el  festival SÂLMON< inclou també workshops, tallers i classes mestres, i que té una programació expandida amb propostes artístiques que es representaran diàriament.

Festival SÂLMON<
Dies: del 26 de novembre al 6 de desembre
Espais: Mercat de les Flors, Graner, Hiroshima, Espai Nyamnyam i Museu Nacional d'Art de Catalunya

Preu: 0-15 € (espectacles; Consulteu abonaments)

ara son les ...

Total de visualitzacions de pàgina: