07 de desembre 2015

Els Pastorets arriben en bus turístic per fer temporada als teatres catalans



publicat per
3 de desembre de 2015

Arribada dels Pastorets a Barcelona (Foto: Jordi Solà – Coordinadora de Pastorets de Catalunya)

Els Pastorets de Catalunya han arribat el matí de dijous 3 de desembre a Barcelona en bus turístic i han fet un recorregut per alguns dels indrets més emblemàtics de la ciutat. L’inici de la ruta ha estat a la plaça Francesc Macià on han pujat els pastors que han arribat exhaustos després de caminar al llarg de tot Travessera de Gràcia buscant el Teatre-Coliseu Pompeya. El Coliseu Pompeya va ser el teatre, ubicat a Travessera de Gràcia entre Via Augusta i Gram de Gràcia, que va acollir la primera representació dels Pastorets de Folch i Torres de la història, el 24 de desembre de 1916. Per això, aquesta temporada ja comencen els actes de celebració del Centenari dels Pastorets de Folch i Torres.

A continuació el bus turístic ha enfilat cap a plaça Catalunya passant per l’Estació de Sants i el Parc de l’Espanya Industrial. A plaça Catalunya, els pastors i periodistes que els acompanyaven s’han trobat que el vehicle ha estat segrestat per les forces del mal. Més d’una dotzena de dimonis encapçalats per Satanàs i Llucifer, han abordat el bus. Sortint de plaça Catalunya, l’autobús s’ha dirigit cap a La Pedrera, on uns àngels han alliberat l’autobús des del balcó de l’edifici de Gaudí i han pujat al vehicle on s’ha produït la batalla entre el bé i el mal fins a arribar a Betlem (Espai Gastronòmic). Allí, periodistes i actors s’han trobat amb la Mare de Déu, Sant Josep i el nen Jesús (un nadó de sis mesos que ha debutat en aquest paper).

Aquest és el segon any que la Coordinadora de Pastorets de Catalunya, formada per més de mig centenar de grups d’arreu de Catalunya, organitza una presentació conjunta de la temporada.

L’any passat, de la mà de Metro de Barcelona que celebrava 90 anys, els Pastorets van arribar amb Metro i van fer una petita representació a la parada de Metro d’Universitat.


Enguany encara l’han volgut fer més grossa, i és per això que s’han passejat per la ciutat ocupant alguns dels espais més emblemàtics, davant la sorpresa dels vianants. L’arribada en bus turístic serveix per fer visible l’estacionalitat d’aquesta tradició: com els turistes, els pastorets als teatres del país per Nadal. En total la Coordinadora de Pastorets de Catalunya agrupa 58 grups d’arreu de Catalunya. Més de 6.600 persones, entre actors, actrius, músics, cantaires, tècnics, etc. faran possibles les més de 240 representacions que es faran des del dia 12 de desembre al dia 24 de gener. La primera representació de la temporada serà a càrrec de Pastorets d’Argentona i les darreres es faran el dia 30 de gener al Vendrell, tancant el calendari nadalenc. El cap de setmana amb més auge de representacions serà el 25, 26 i 27 de desembre amb una norantena d’actuacions

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...