01 d’octubre 2008

El teatre contemporani i el circ marquen la nova temporada del CAER

www.lamalla.cat
18 de setembre de 2008

LAMALLA.CAT

El Centre d'Art Escèniques de Reus (CAER) ha presenta la temporada 2008/2009 amb un total de catorze produccions i coproduccions, entre les quals s'hi poden trobar 10 muntatges de teatre contemporani -en la línia que el Centre d'Arts Escèniques de Reus ha seguit fins ara-, així com 4 produccions de nous llenguatges escènics, concretament, de circ. Tot i que Ferran Madico encara signa aquesta temporada, la feina de director artístic recau ja en el també director gerent, Cèsar Compte. Madico deixa el càrrec que va assumir en la creació del CAER el 2005.

Aquesta temporada, la voluntat del CAER és singularitzar una part de les seves produccions, cercant el tret diferencial respecte a la resta de centres productors de Catalunya i cobrir la manca de producció en camps com el circ de sala o el teatre de gest.
El Mort -un muntatge amb autors, actors i directors del territori-; Experiències amb un desconegut, de Sònia Gómez; El Messies, dirigit per Roger Peña i amb Toni Albà i Fermí Fernández; La Vida Lluny dels Poetes, de Josep-Pere Peyró (una coproducció entre els centres d'arts escèniques de Terrassa, Salt, Palma i Reus); Días Mejores, en coproducció amb el Teatro de la Abadía i Temporada Alta; La Nit Més freda, a partir de textos de Joan Oliver, Carles Riba i Rovira i Virgili; La dona justa, dirigit per Tomaz Pandur i interpretat per Rosa Novell; o La Bambola Abbandonata, de Giorgio Sthreler i el Teatro Piccolo de Milà, són alguns dels títols de la línia de teatre contemporani de la temporada 08/09, sota la direcció artística de Ferran Madico.

Pel que fa a les produccions de nous llenguatges escènics, en total són quatre espectacles de circ de companyies nacionals que es podran veure en motiu de la Fira del Circ de Catalunya Trapezi. Els directors artístics d'aquesta línia són els Escarlata Circus, Jordi Aspa i Bet Miralta, també directors artístics de Trapezi i Premi Nacional de Circ 2007.

La 2008/09 és la darrera temporada que signa Ferran Madico com a director artístic del CAER, que ha assumit aquest càrrec d'ençà de la creació del CAER el 2005. Des d'aleshores, el CAER s'ha consolidat amb èxit com un dels principals centres productors d'arts escèniques del país, assolint també prestigi als circuïts teatrals de l'estat. En aquests 4 anys, s'hi han fet un total de 35 produccions, amb un 66% d'ocupació als teatres, gairebé 35.000 espectadors a Reus i 90.000 en gira o temporada.

El CAER enceta ara una nova etapa de la mà de la direcció artística de Cèsar Compte -que també n'és el director gerent- en la línia de teatre contemporani i dels directors dels festivals de COS i TRAPEZI, Lluís Graells i Escarlata Circus, en la de nous llenguatges escènics.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...