01 d’octubre 2008

El Teatre Goya reobre amb un disseny modern i funcional




www.elperiodico.cat
20 de setembre de 2008

Josep Maria Pou dirigeix la sala, que s'estrenarà el dia 3 amb 'Els nois d'història'

Un aspecte del reformat Teatre Goya, ahir.
Foto: GUILLERMO MOLINER
IMMA FERNÁNDEZ
BARCELONA
Va alçar el teló el 1916 i hi van passar Margarida Xirgu i Carlos Gardel, entre altres grans. El pròxim 3 d'octubre, el reformat Teatre Goya estrenarà per fi la seva flamant nova sala, un espai modern i funcional amb 520 butaques, sota la direcció artística de Josep Maria Pou. Les funcions prèvies de l'obra inaugural, The history boys, d'Alan Bennet, s'iniciaran el 24 de setembre.
Després de dos anys d'obres i un pressupost de 3,7 milions d'euros (amb una aportació pública de 2,2 milions), el remodelat teatre s'afegeix als altres tres que el grup Focus gestiona a la ciutat (Romea, La Vi-
llarroel i Condal). Daniel Martínez, president de Focus, va destacar que en la construcció de la sala, de color gris i disseny modern, es va prioritzar "la comoditat i seguretat del públic i les condicions de visibilitat i acústica, que inclouen un terra insonor de magnesi". El teatre compta així mateix amb un foyer-bar amb capacitat per gairebé un centenar de persones que podrà reconvertir-se en sala per a recitals, lectures o petites representacions.

TEXTOS DE QUALITAT
"A mi no m'espanta el qualificatiu de teatre comercial. Pretenc oferir obres de la màxima qualitat que interessin als més amplis sectors de públic. M'agradaria veure cada dia la platea plena", va anunciar ahir Pou, que portarà a escena tant els "textos més interessants que s'estan fent als teatres de tot el món, de rabiosa actualitat, com autors clàssics fonamentals del segle XX com Arthur Miller i Tennessee Williams".
Com a exemples dels principis que regiran la programació, Pou va citar The history boys, un "text intel.ligentíssim", i les peces que ell mateix ha representat els últims anys, com La cabra, Celobert o Su seguro servidor, Orson Welles, títols que, va indicar, encaixarien perfectament en la cartellera del Goya. Encara que es donarà prioritat a les propostes en català, la sala no tancarà les portes al castellà i altres idiomes, i contemplarà també la representació de musicals de petit format; d'"històries explicades amb música", va dir Pou, que no va anticipar més títols de la temporada perquè dependrà de l'èxit de les obres.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...