09 de desembre 2015

Més de 240 representacions de 'Els Pastorets' en la temporada que commemora el centenari



publicat per
3 de desembre de 2015
ACN - Barcelona

La coordinadora preveu superar els 60.000 espectadors de l'any passat
Argentona acollirà la primera representació de la temporada el 12 de desembre i els Pastorets del Vendrell seran els últims del calendari amb la sessió especial del 50è aniversari

'Els Pastorets' faran més de 240 representacions entre el 12 de desembre i el 30 de gener en la temporada en què arrenquen els actes de commemoració del centenari de la versió de Josep Maria Folch i Torres. La Coordinadora de Pastorets de Catalunya celebrarà l'aniversari de la que és l'obra catalana amb més posades en escena i l'escollida per un 40% dels 58 grups de teatre que participen en els Pastorets. La previsió per aquesta temporada és que més de 60.000 espectadors vegin els Pastorets en les seves diferents versions arreu del territori.

"Cada any estem sumant més representacions i més espectadors. Estem parlant d'un èxit de la cultura popular", destaca el president de la Coordinadora de Pastorets de Catalunya, Lleonard del Rio. Segons dades de la Coordinadora, els Pastorets de Catalunya impliquen més de 6.600 persones a Catalunya. "És un espectacle complet: té teatre, té musica, té ball... tots els ingredients per a que sigui un èxit", afegeix Del Rio.

Per segon any consecutiu, la Coordinadora de Pastorets de Catalunya ha organitzat una presentació conjunta de la temporada. En aquesta ocasió, s'ha fet una representació itinerant a bord del bus turístic de Barcelona en ruta per llocs emblemàtics de la ciutat. La premissa argumental d'aquest 'happening' teatral ha estat la recerca del desaparegut Teatre Coliseu Pompeia, on es va representar per primer cop la versió de Folch i Torres, el 24 de desembre de 1916.

La presentació ha parat a Plaça Catalunya, on les forces del mal s'han apoderat del bus turístic; a la Pedrera, on els àngels han alliberat els pastorets; i ha acabat a Betlem, un espai gastronòmic del carrer Girona on esperaven la Mare de Déu, Sant Josep i el nen Jesús per completar el quadre de personatges dels Pastorets. Aquest és un dels primers actes del centenari de la versió de Folch i Torres, que s'estendrà al llarg del 2016. La Coordinadora de Pastorets de Catalunya vol crear un arxiu documental, publicar un recull històric i fer una exposició commemorativa sobre l'autor i la seva adaptació, que defineix com a "actualització de la tradició".

A part d'aquesta efemèride, la comunitat de Pastorets de Catalunya també celebra els aniversaris de diversos grups de teatre participants. Els Pastorets de Calaf compleixen 90 anys, mentre que a Girona fan 35 anys. D'altra banda, els Pastorets del Vendrell faran una funció especial el 30 de gener per commemorar mig segle de representacions i a Molins de Rei commemoren els 120 anys portant a escena la versió de Frederic Soler 'Pitarra' amb l'estrena d'un documental.


Argentona acollirà la primera representació de la temporada de 'Els Pastorets' el 12 de desembre a les sis de la tarda i els Pastorets del Vendrell seran els últims del calendari amb la sessió especial del 50è aniversari, el 30 de gener, i una altra funció el 31 de gener.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...