30 d’octubre 2016

Deu companyies d'arreu del territori es disputen els premis del Ddansa


Els guardons estan valorats en 2.000 i 5.000 euros

El Festival Sismògraf d'Olot també premiarà a una de les companyies amb la contractació per formar part al cartell en la propera edició

A partir d'aquest divendres i durant tot el cap de setmana, Vic acull la primera convocatòria del premi a la creació en dansa Ddansa. Després de la participació d'una quinzena de companyies, deu han estat seleccionades per la final on opten a quatre premis: el primer a 5.000 euros; el segon a 2.000 euros; el tercer consisteix a una residència de tres mesos a l'Institut del Teatre; i el quart, a un contracte que dóna l'oportunitat d'actuar en la propera edició del Festival Sismògraf d'Olot.

Vic va anunciar que llençaria aquest premi el passat mes de juny. Llavors es va explicar que al mateix aquest premi també pretén crear nous públics per la dansa contemporània. La iniciativa, emmarcada en Vic Capital de la Cultura Catalana 2016 (VICCC2016), compta amb el suport econòmic de la Fundació Puig-Porret.

El jurat, format per professionals del món de la dansa de reconegut prestigi i trajectòria, valoraran la posada en escena en el seu conjunt, la innovació, la recerca d'un llenguatge propi, la singularitat i originalitat, la riquesa del llenguatge coreogràfic, la tècnica, la realització i la composició coreogràfica, la dramatúrgia i la coherència coreogràfica i el concepte global de la peça. Tanmateix, també es valorarà la versatilitat de l'obra i el fet de poder-se representar en espais exteriors o en espais escènics no convencionals.

Aquestes actuacions culminen els espectacles programats pel mes d'octubre, que està dedicat a les arts escèniques. El certamen està organitzat per VICCC2016, l'Institut del Teatre d'Osona, Osona en Dansa, la institució Puig-Porret i amb la col·laboració el festival Sismògraf d'Olot.

Publicat per
Representants de les entitats organitzadores del premis DDansa Foto: ACN Busquets L.
Enllaç


Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...