25 d’octubre 2016

Els Pastorets de Súria



Els Pastorets de Súria és un espectacle de teatre nadalenc que té antiguitat des de finals del segle XIX, que s'ha mantingut en plena continuïtat fins a l'actualitat. Compta amb la participació de 300 col.laboradors, entre els que s'inclou l'orquestra Mas Torrat i cor cantaire. Des de 1926, es basen amb el text "Els Pastorets o L'Adveniment de l'Infant Jesús" de Josep M. Folch i Torres i música d'Antoni Malats i Gallès. Les representacions es fan al Teatre del Foment Cultural de Súria.

Els quatre punts forts de l'espectacle són:

La fidelitat a l’exquisidesa del guió original és un actiu rellevant de l’espectacle. Alhora no es renúncia al dinamisme d’una posada en escena del segle XXI. La durada de l’espectacle, mitja part inclosa, és de 2 h 30 min.
La música autòctona, pròpia d’Antoni Malats, composta per a Súria el 1926 i completada pel cançoner popular i altres il·lustracions musicals pròpies, és interpretada en viu per l’orquestra Mas Torrat, de 17 components i cor cantaire.
Les decoracions clàssiques en paper es contemplen amb tota la seva esplendor. Són obra dels Germans Salvador, darrers artesans de molts escenaris de Catalunya. L’escenografia d’aquests Pastorets té connotacions museístiques.
El petit format del teatre dóna un caliu especial i una proximitat molt real a les representacions. La il·lusió d’un esforç intergeneracional i la tendresa de la història universal que s’hi representa són els ingredients que acaben de fer viure una experiència emocionant.

Publicat per


Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...