17 d’octubre 2016

Moisès Maicas porta a La Seca Espai Brossa un text de David Mamet



La Seca Espai Brossa de Barcelona estrena aquest dijous “una vida al teatre”. Un text de David Mamet, dirigit pel mataroní Moisès Maicas, que parla dels actors i ho fa amb una mirada plena d’amor cap a aquesta professió. Al text Mamet mostra la seva admiració per una professió que el captiva. Ho fa mostrant les capes més desconegudes del que representa ser actor o actriu. Amb diàlegs molt ben construïts, ràpids i amb personatges que s’allunyen del glamour dels focus, “una vida al teatre” retrata les escenes més quotidianes de l’art escènica més antiga. Una dissecció brillant i conflictiva que s’endinsa en aquesta professió a través de la relació de dos actors: un és Robert, veterà intèrpret a qui dóna vida Enric Major i l’altre és John, una jove promesa a qui interpreta Dafnis Balduz. La producció va començar a caminar fa més d’un any i dijous estrena temporada a Barcelona.

El muntatge serveix per celebrar els 50 anys als escenaris de l’actor Enric Majó. Un actor amb una llarguíssima trajectòria sobre les taules a qui Maicas coneix “des que era petit”, gràcies al seu pare Carles Maicas, i “al que ha viscut des de moltes perspectives”. De fet, Enric Majó havia actuat moltes vegades a Mataró en una època en la que passaven per la ciutat moltes de les obres del teatre independent. Considera Maicas que és un mite teatral que ha format part d’algunes de les companyies històriques de Catalunya. Des dels Joglars a Comediants.

“Una vida al teatre” s’ha interpretat en teatre i televisió per actors tant emblemàtics com Patrick Stewart o Jack Lemmon.

Publicat per
Dij, 13/10/2016 - 17:35

Cristina Salad

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...