05 d’octubre 2016

El Festival TNT de Terrassa abaixa el teló amb un 97% d'ocupació

Publicat per : http://www.directe.cat


El certamen ha omplert els carrers de la ciutat d'arts escèniques i noves dramatúrgies
ACN Terrassa.-El Festival TNT- Terrassa Noves Tendències ha clausurat aquest diumenge la seva novena edició amb un 97% d'ocupació, cinc punts més que l'any passat, i amb un rècord de participació. Segons un comunicat de l'organització, 21 de les 44 funcions programades "han exhaurit totes les entrades, s'han registrat llistes d'espera a les taquilles per gairebé tots els espectacles i s'han acreditat prop de 90 professionals". Un any més, el certamen ha omplert els carrers de Terrassa d'arts escèniques i noves dramatúrgies. Entre dijous i diumenge el TNT ha exhibit més de 30 propostes, de les quals 12 han estat estrenes absolutes.
Aquesta edició del TNT ha estat la "més popular, amb un gran augment de públic als espectacles de carrer i una molt bona rebuda del primer TNT Kids". Segons l'organització, el festival s'ha consolidat "com una cita del sector de la creació contemporània" i ha aplegat 90 professionals, 52 eren de Catalunya (52), 10 de la resta de l'Estat i 21 eren estrangers, de ciutats com Nova York, Chicago o Seül".Un dels objectius principals del Festival TNT és donar suport a la creació contemporània de casa nostra. "El TNT rastreja els nous creadors i aposta per ells tot cercant les tendències del moment i, alhora, promou que aquest tipus de creacions vegin la llum", ha detallat el director artístic del festival, Pep Pla, en un comunicat. Per aquesta raó, en aquesta edició ha coproduït 13 espectacles, molts dels quals s'han estrenat per primer cop durant el Festival TNT.Per acostar la creació contemporània a tots els públics de la ciutat, el Festival TNT 2016 també ha programat més d'una desena d'espectacles al carrer com 'Molar' de Quim Bigas, que dissabte va fer ballar la Plaça Vella de Terrassa, o 'Somnis robats', el 'mapping' de Toni Mira dissenyat especialment per a la Casa Alegre de Sagrera.Enguany també ha nascut el cicle TNT Kids, un espai dedicat als més petits i format per 9 propostes que van omplir la Plaça Vapor Ventalló dissabte a la tarda.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...