25 de gener 2017

Dues produccions teatrals del VICCC fan parada a Barcelona

 "Nador", a la Sala Beckett i "Verdaguer. Ombres i Maduixes" al Teatre Romeva

 La regidora de Cultura Susagna Roura considera que actuar en sales de Barcelona "és un pont que els pot permetre fer gira per tot el país"

 | 17/01/2017 a les 08:40h
Ferran Frauca i Arnau Tordera, els dos Verdaguers, sobre l'escenari. | Xevi Vilaregut
Les dues produccions teatrals del Vic, Capital de la Cultural Catalana (VICCC 2016) traspassen les fronteres d'Osona. Nador i Verdaguer. Ombres i Maduixes faran parada a la Sala Beckett i al Teatre Romea de Barcelona, respectivament.

La regidora de Cultura de l'Ajuntament de Vic, Susagna Roura, valora molt positivament aquest salt a teatres de la capital. "Estem molt contents que dues de les tres produccions del VICCC puguin actuar a Barcelona" diu la regidora, que considera que "és un pont que els pot permetre fer gira per tot el país". Alhora remarca que l'obra de teatre amateur Laura a la ciutat dels Sants també va tenir "molt bona acollida".


«Nador» de CorCia Teatre Foto: Josep M. Montaner

El primer a arribar a la capital serà Nador del 27 al 28 de gener a la Sala Becket al teatre.... L'obra, de la companyia osonenca CorCia Teatre, és un espectacle teatral basat en l'obra literària de la vigatana Laila Karrouch. Nador narra la història d'una noia que viu entre dos mons allunyats, no només geogràficament, que en aquest cas són Catalunya i el Marroc. L'obra parla de la vida, de la família, de l'amor i del desamor, qüestions que són transversals en totes les cultures, però també de racisme i migracions.

D'altra banda, Verdaguer. Ombres i maduixes, farà parada al Teatre Romea de l'1 al 5 de març. L'obra, interpretada pel grup Obeses, està basada en proses autobiogràfiques i poemes de Verdaguer. A través d'aquestes peces, l'espectacle construeix un fil argumental que acara un Verdaguer jove i terrenal (interpretat per Arnau Tordera) amb un Verdaguer vell, savi i desenganyat (Ferran Frauca). Aquest espectacle (una coproducció de l'Atlàntida, l'Ajuntament de Vic i la Fundació Jacint Verdaguer) va cloure els actes de VICCC.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...