27 de gener 2017

Factea Produccions estrenarà el monòleg ‘Tractat de Blanques’ a Mataró

Factea Produccions estrenarà el monòleg ‘Tractat de Blanques’ a Mataró

La nova producció teatral s’estrenarà al maig a Can Gassol emmarcada dins el cicle ‘Fet a Mataró’

  • Laia Mulà / Foto: David Ruano
  • Dimarts, 24 Gener 2017 09:42
Carme Pla_Factea Produccions
‘Tractat de Blanques’ és un monòleg teatral dirigit per Marc Molina que s’estrenarà a Mataró el pròxim 5 de maig. Factea Produccions prepara amb l’actriu Carme Pla, de T de Teatre, el muntatge que, després de la seva estrena a Mataró, té previst una breu temporada a Barcelona, així com una gira pel territori català. Les funcions a la ciutat estan previstes pels dies 5, 6 i 7 de maig a l’espai de Can Gassol.
El text, escrit per Enric Nolla (Veneçuela, 1966), tracta la transformació i la identitat humana a través de la fantasia d’una dona estrangera, la qual imagina una vida, una identitat i una realitat diferent de la que l’envolta. Cada nit, al llarg de les hores extres a la feina, relata les seves experiències i recorda allò que ha de fer per alliberar-se i ser part del seu nou món.
La peça es va estrenar fa més d’una dècada a Barcelona i va tenir una gran acollida per part del públic i de la crítica. A més, el text va rebre el Premi Serra d’Or de Teatre (2002) i tres nominacions als Premis Butaca de Teatre al millor text, millor espectacle i millor actiu.

Què és Factea Produccions?

La productora mataronina nascuda el 2012 i dirigida per Marc Molina i Oriol Miras té l’objectiu de potenciar les dramatúrgies d’autors contemporanis per tal de diversificar els llenguatges escènics. Factea Produccions ha produït espectacles al Versus Teatre, així com al Teatre CCCB, entre altres espais. Ara torna per estrenar aquest muntatge en el cicle ‘Fet a Mataró’, el qual dóna suport als espectacles de confecció mataronina a cavall entre els equipaments i instal·lacions de Can Gassol i del Teatre Monumental.
PUBLICAT PER

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...