dimarts, 31 de gener de 2017

Sartre al Teatre AkadèmiaLoredana Volpe dirigeix 'No Exit', una obra existencialista

La peça Huis clos, de Jean-Paul Sartre, es va presentar l'any 1944, poc abans de l'alliberament de París en el decurs de la Segona Guerra Mundial. S'hi explica la història de tres persones d'èpoques diferents que després de morir són conduïdes per un majordom a la seva darrera estació. Esperen una merescuda condemna, però poc s'imaginen que no hi haurà ni foc ni dimonis, sinó que la tortura serà la relació malaltissa que s'estableix entre ells tres. Víctimes de si mateixos i desesperats per salvar-se, trobaran en l'expiació un vincle per acceptar junts les seves destinacions.

Set dècades després, amb dramatúrgia i direcció de Loredana Volpe i traducció al català de Gerard Guerra, l'obra de Sartre arriba a l'escenari del Teatre Akadèmia, si bé titulada No Exit. La companyia La Salamandra en fa una versió contemporània, però mantenint, i si convé potenciant, l'existencialisme del text. Apunta la directora: "En aquesta societat on regna la incertesa, què suposa per nosaltres la llibertat? Existir és per Sartre triar i triar-se, i aquesta llibertat és alhora un bé preuat i una condemna".

Oriol Casals, Aida Oset, Laura Pujolàs i Jaume Viñas (alternant-se en el paper amb Pau Sastre) són els intèrprets de l'obra, que s'estrena el 25 de gener i estarà en cartell fins al 19 de febrer.

Més informació al web del Teatre Akadèmia.
del dimecres, 25 Gener 2017 al diumenge, 19 Febrer 2017
Horaris
De dimecres a divendres: 20.30 h
Dissabte: 18 h i 20.30 h
Diumenge: 18 h
Teatre Akadèmia
22 € (consulteu els descomptes)

Publicat per


ara son les ...

Total de visualitzacions de pàgina: