30 de setembre 2017

El gran paper de Clara De Ramon



Arriba al Monumental l'aplaudida i elogiada 'Boscos' de l'autor Wajdi Mouawad amb la jove actriu mataronina de protagonista

La mataronina interpreta una jove a la recerca de la seva pròpia història

En escena farà el paper de Loup, però tothom hi reconeixerà la Clara De Ramon. La jove actriu mataronina és el gran reclam de l'obra més esperada al Teatre Monumental. Aquest dissabte arriba a Mataró un altre text de Wajdi Mouawad passat per la direcció d'Oriol Broggi, traduït per Cristina Genebat i produït per La Perla 29.

És l'aliança que va convertir en un fenomen 'Incendis' i ha establert la referència a aquest autor i les seves obres en una cita imprescindible del teatre català del darrer lustre. 'Boscos' es considera l'obra mestra del dramaturg libanès i qui lidera el repartiment és la pròpia De Ramon. En el seu paper més gran. Aquest cop a casa.

'Boscos' es remunta a les fonts familiars i històriques a partir d'un recorregut pels fets més impactants del segle XX com per exemple la Primera i la Segona Guerra Mundial. La Loup busca els seus orígens i obre una porta que la conduirà al fons d'un abisme, perquè allà es troba la memòria de la seva sang a través de vuit dones passant per les dues guerres mundials, que van determinar el futur de moltes vides i van deixar una empremta que arriba fins a l'actualitat. Aquesta és l'enrevessada trama que Oriol Broggi va plantejar amb mestria a la Biblioteca de Catalunya i que ara recala al Monumental, on inevitablement l'escena perdrà proximitat.

Broggi assegura que Mouawad és "un autor que escriu molt bé i les paraules són molt importants". El director de La Perla 29 ha reconegut que es fa "difícil dir de què parla aquesta obra, ja que barreja la ciència, la matemàtica amb la política i la poesia i el comportament humà". El còctel resultant va triomfar a Barcelona. Tot són al·licients al Monumental.

Publicat per
Cugat Comas

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...