29 d’octubre 2009

El festival Guant de titelles tanca una edició amb gran èxit d'aforament

www.lamalla.cat
25 octubre de 2009

LAMALLA.CAT

A la llum de la lluna o a ple sol del dia la cinquena edició del Festival GUANT de Valls ha respirat sensibilitat pura i ha brillat amb llum pròpia. Aforaments plens i aplaudiments d'un públic cada vegada més entès i entusiasta del teatre de titelles demostren la consolidació d'un festival que s'ha acomiadat amb prop de 8.700 espectadors.


Fins a tres vegades va haver de sortir a saludar al públic Miguel Gallardo, actor, titellaire i alma mater de la companyia Pelmànec, en la funció més aplaudida del Festival, que va tenir lloc dissabte a la nit al Teatre Principal de Valls. Més de 200 persones van ovacionar l’artista i la seva particular versió del conqueridor més famós de tots els temps a 'Don Joan. Memoria amarga de mi'. Altres propostes com 'Ros. Melógamo mínimo', d'Angelico Muso, pensada per a un públic més reduït, o 'Le polichineur de tiroirs', de La Compagnie des Chemins de Terre, una reflexió filosòfica sobre l'existència humana, van seduir també els espectadors.

El festival també va acaparar l'atenció del públic familiar amb propostes com 'Dragonci' de Los Titiriteros de Binéfar, 'Résurrection à la Carte' de Microcosmos Teatre, 'Pulcinella' de la Cia. Bagattella i 'Il Giorno prima dell'inizio del mondo', de Scarlattine Teatro & Co..

Segons l'organització, prop de 8.700 espectadors han seguit algun dels 65 espectacles programats enguany. Aquesta xifra supera lleugerament la de l’any passat i és especialment rellevant, atès que en aquesta edició s’han programat 15 representacions menys que el 2008.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...