26 d’octubre 2009

Un estudi sobre els Pastorets de Mataró guanya el premi Thos i Codina per a treballs de recerca


www.elpunt.cat
15 octubre de 2009

Una imatge d'arxiu dels Pastorets de la Sala Cabañes.
Foto: E.F.
Mataró

El treball guanyador de la sisena edició del Premi Terenci Thos i Codina per a treballs de recerca de Batxillerat ha estat Descobrint Els Pastorets de Mataró, de l'alumne del col·legi Valldemia, Mireia Romagosa i del que n'ha estat tutor el professor Antoni Llamas. Es tracta d'un treball escrit amb una narració que atrau al lector des del principi i que s'inicia amb una recerca sobre la història del teatre a Mataró, així com la localització de la Sala Cabañes i el Centre Católic. Per emmarcar-ho, l'autora també explica la història dels Pastorets a Catalunya. El treball recull els trets mes importants i innovadors de l'evolució de «Els Pastorets» a la Sala Cabañes, adjuntant sempre material il·lustratiu. Es detalla també els passos que s'han de seguir per portar a terme la representació, la diversitat dels actors el caràcter d'alguns personatges, l'evolució que ha tingut el vestuari i la importància dels tècnics, entre d'altres. A l'annex s'adjunta documentació inèdita. El premi està dotat amb 300 euros.
El premi Terenci Thos i Codina de batxillerat el convoca cada any l'il·lustre Col·legi d'Advocats de Mataró i el Grup d'Història del Casal des que el van instituir l'any 2003. A l'edició d'aquest any a més del treball guanyador presentat amb el pseudònim de «Dimoni» van quedar finalistes dos treballs més: un sobre la història de Televisió de Mataró i l'altre sobre el passeig marítim de la ciutat.
El jurat també va elogiar aquests dos altres treballs per la seva qualitat. Així el que portava per títol Televisió de Mataró, 25 anys de servei públic, explica amb tot detall la història de la cadena de televisió. I l'altre estudi Un passeig per Mataró, mostra a través de diferents narracions la capital del Maresme. L'autora passeja per diferents indrets de la ciutat, fugint dels itineraris turístics, tot descrivint allò que observa, ja sigui elements històrics com actuals.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...