28 de novembre 2010

El Teatre de l'Aurora d'Igualada acull dos espectacles del Festival "El més petit de tots" de Sabadell


Es podran veure els espectacles "Sensacional" i "Río de Luna", per a nens i nenes de 0 a 5 anys

Igualada i el Teatre de l’Aurora acullen, aquest cap de setmana, dos espectacles del Festival Internacional "El més petit de tots" que es realitza anualment a Sabadell però que enguany també es representarà a la capital anoienca. Sensacional de la companyia l’Imaginart i Río de Luna, de Da.te Danza, són les propostes escollides per viatjar a Igualada. "Per nosaltres es molt important fer créixer el Festival fora de Sabadell. Per aquest motiu estem molt agraïts al suport que ens ha donat el Teatre de l’Aurora d’Igualada", explica la directora del festival, Eulàlia Ribera.

Ribera assegura que "és molt difícil trobar espectacles per als més petits a casa nostra. No hi ha tradició", es lamenta. És per aquest motiu que poder portar fora de Sabadell dues obres "és un pas molt important, tan per nosaltres com per a la ciutat i els ciutadans d’Igualada", que podran gaudir de dos espectacles "amb molta força".

Sensacional es representarà avui dissabte en quatre funcions. L’espectacle va tenir una gran acollida en la darrera edició de La Mostra, ja que va fer viure als més petits una experiència visual i sonora sorprenent. L’escenari es converteix en una gran pantalla on es projectaran imatges i on els nens podran jugar-hi lliurement. Vestits amb roba blanca (subministrada per la companyia), els nens formaran part del joc de colors i musica que es projectarà a l’escenari.

Diumenge serà el torn de Río de Luna, un espectacle de dansa que escenifica l’entesa entre els nadons, la complicitat i la capacitat de diàleg amb les seves mares... però especialment com miren i senten tot el que passa al seu voltant. El porta a escena la companyia de Granada Da.te Danza, que impulsa des de fa deu anys la dansa contemporània. Fins al moment, ha estrenat 12 espectacles amb èxit de públic i qualitat artística.

Dues propostes molt "diferents però amb molta força"
Segons la directora del festival es tracta de dues propostes "molt diferents" però que tenen "molta força". En aquest sentit, ha explicat que "a Sensacional, els nens participen molt activament, els vestim de blanc i és bonic veure com reaccionen i s’emocionen", mentre que "Río de Luna és un espectacle molt tendre, molt poètic, on els nens escolten, miren i senten el que passa al seu voltant. És una meravella". D’aquesta darrera producció, Ribera ha destacat el "treball excepcional" de l’autor i director coreogràfic Omar Meza.

La directora del Festival Internacional "El més petit de tots" ha agraït que el Teatre de l’Aurora vulgui "compartir i sumar-se a l’aventura amb nosaltres. Esperem que sorgeixin més complicitats i puguem donar a conèixer aquesta porta que s’ha obert". Per la seva banda, el director del Teatre de l’Aurora, Òscar Balcells, ha manifestat aquesta setmana la voluntat de "donar suport a espectacles d’aquest tipus, que no tenen la presència que haurien de tenir".

El Festival Internacional El més petit de tots està pensats per estimular els sentits i apropar l’experiència de les arts escèniques al públic més menut, per la qual cosa la proximitat i l’aforament reduït es converteixen en elements essencials. Les representacions de Sensacional es faran avui dissabte a les 18h, 18.30h, 19h i 19.30h, mentre que la de Río de Luna serà demà diumenge a les 19h. Les entrades (7€ per nen, en el cas de Sensacional; i 7€ els adults i 5€ els nens, en el cas de Río de Luna) es poden adquirir el mateix dia de la funció a la taquilla del Teatre de l’Aurora (a la plaça de Cal Font) des d’una hora abans de la representació.

Publicat per
Marc Mañé / Igualada
foto : cartell festival
www.lamalla.cat
dissabte 27 de novembre de 2010

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...