26 de novembre 2010

La Maña rebrà el Butaca d'honor

La XVI edició dels premis Butaca de teatre de Catalunya premiaran amb un Butaca honorífic a Lita Claver, La Maña, com a referent del music-hall i del món del Paral•lel. La gala dels Butaca està prevista pel 30 de novembre, a Artèria Paral•lel. Les entrades ja es poden adquirir.
Encara es pot escollir entre els finalistes fins dilluns vinent (www.premisbutaca.cat). Enguany, els Butaca han eliminat les distincions que feien referència al cinema i hi han inclòs, en canvi, les millors produccions teatrals de l'Estat espanyol i estrangeres. Espectacles produïts al TNC disposen de 23 nominacions en les diferents categories. El Lliure, en té quinze. Els títols més destacats pel jurat que fa la preselecció són El ball (6 nominacions), American Buffalo (5), Dictadura-Transició-Democràcia (5), L'auca del senyor Esteve (5), Natale in casa Cuppiello (4), el musical The black rider (4) i La casa sota la sorra (4).
Els premis Butaca van néixer amb l'objectiu de crear uns premis escollits exclusivament pels espectadors i lliures de qualsevol manipulació. Juntament amb els premis de la crítica de Barcelona, reinstaurats sota l'impuls del desaparegut Gonzalo Pérez de Olaguer i de Joan-Anton Benach són els dos guardons teatrals de referència a Catalunya.

publicat per
J.B. / Barcelona
http://www.avui.cat
17 de novembre de 2010

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...