10 de novembre 2010

Un text d’Allen estrena l’Espai Saleta


La Saleta del Centre Catòlic de Mataró es vesteix de cabaret en la seva estrena amb “Adulteris”, un text original de Woody Allen. Una obra dividida en dues parts paral•leles que recrea situacions quotidianes sempre relacionades amb la infidelitat. Tot plegat presentat amb un embolcall de jazz i cabaret típicament novaiorquès. El text teatral s’ha traduït expressament al català per la representació a La Saleta i es caracteritza per utilitzar un vocabulari proper que flirteja amb la vulgaritat.
Infidelitat
“Adulteris” consta de dues representacions independents una de l’altra amb la infidelitat com l’únic vincle. Una de les parts, “Riverside Drive”, se centra en la història de Jim, un escriptor que enganya la seva dona. Un dia tot passejant per Central Park es troba amb un rodamón amb qui reflexiona sobre els afers extra matrimonials. “Central Park West”, l’altre bloc de l’obra, explica la història d’una psicòloga de classe alta que descobreix que el seu marit l’enganya amb la seva millor amiga.
Jazz
Els directors Pere Vázquez i Jose Sánchez recreen l’escenari típic d’Allen amb el jazz com a element imprescindible. El públic situat just davant dels actors, en un mateix pla, seu en taules en format “espectacle de cafè” i té la opció de prendre una copa durant la representació. Old Compton Jazz és la formació musical encarregada de posar la melodia a aquesta representació. El director del conjunt, el mataroní Dani Àlvarez, membre de la Coixinera, ha escollit el millor repertori gràcies a haver assistit a concerts de jazz de Woody Allen com a clarinetista a Nova York.
Públic a l’escenari
Pere Vázquez recupera la fórmula que ja va utilitzar a “l’Habitació del nen”, l’any 2008, situant el públic dins de l’escenari. Es tracta d’un dels elements claus de l’obra perquè la proximitat entre els actors i els espectadors implica menys exageració en la gestualitat i menor sobreactuació en la representació. Segons Vázquez, es pot anomenar “teatre realista” perquè la manera d’interpretar s’aproxima més a la del cinema que a la dramatúrgia.
Nou espai
“Adulteris” és la primera obra que es representa a l’Espai Saleta, la Saleta del Centre Catòlic que, a partir d’aquesta temporada, esdevé un nou espai per a les representacions teatrals de la Sala Cabañes. L’Espai Saleta neix amb la voluntat de ser una sala per a obres de petit format que serveixi de complement a la programació de la Sala gran i, amb aquest objectiu, al llarg dels darrers mesos s’ha reformat per tal d’adequar-la com a sala teatral. A banda de les representacions d’”Adulteris”, a la primavera s’hi podrà veure “Vent de garbí i una mica de por”, de Maria Aurèlia Capmany, dirigida per Carles Maicas.
Representacions
Divendres, 12 i 19 de novembre, a les 21:30
Dissabte, 13 i 20 de novembre, a les 21:30
Diumenge, 14 i 15 de novembre, a les 18:30
Informació i reserva de localitats: 618.77.30.13 (de 17 a 20h)

publicat per
redacció
foto : 'Adulteris' | Foto: Sala Cabanyes
http://diarimaresme.com
8 de novembre de 2010

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...