28 de novembre 2010

Demà es lliuren els premis Butaca

Dimarts, 30 de novembre, a les 21.30h, es lliuraran, al teatre ARTERIA Paral·lel de Barcelona, els XVI premis Butaca. Aquests veterans guardons de votació popular compten des de fa anys amb el suport de la Diputació de Barcelona. El diputat de Cultura, José Manuel González Labrador, participarà en el lliurament.

Les produccions 'Dictadura – Transició – Democràcia' (Teatre Lliure), El Ball (TNC / CDN) i 'L'auca del Senyor Esteve' (TNC) encapçalen el rànquing de nominacions amb sis cadascuna, incloent-hi en el cas de les dues primeres la de millor muntatge teatral. En aquesta categoria també competeixen 'Natale in casa Cupiello' (La Perla 29), Marburg (TNC) i 'Escenes d'un matrimoni / Sarabanda' (TNC). Sergi Belbel, Julio Manrique, Oriol Broggi, Lurdes Barba, Rafael Duran i Magda Puyo són els nominats en la categoria de millor direcció teatral.

Cal destacar que en l'apartat de millor espectacle de dansa està nominat el postgrau de l''Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona IT Dansa, per la producció 'Sechs Tänze / Minus 16'.

Com a novetat, enguany, s'incorporen dues noves categories per a espectacles produïts fora de Catalunya. Com a millor muntatge teatral estranger competeixen quatre obres: 'Der Aufhaltsame Aufsteig des Arturo Ui' (Berliner Ensemble), 'El desarrollo de la civilización venidera' (Cia. Daniel Veronese), 'Inferno, Purgatorio, Paradiso' (Societas Raffaello Sanzio) i 'La omisión de la familia Coleman' (Timbre 4). Els muntatges espanyols a competició són 'El encuentro de Descartes con Pascal joven' (Taller 75), 'La función por hacer' (Kamikaze Producciones), 'Urtain' (CDN / Animalario) i 'Platonov' (CDN / Festival Txèkhov de Moscou).

Després d'itinerar per diverses ciutats de Catalunya, Barcelona serà per segon any consecutiu la seu de la gala de lliurament dels premis Butaca. Les darreres edicions s'han celebrat a Viladecans, Mataró i Premià de Mar, localitat on van néixer els premis.

publicat per
29 de novembre de 2010

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...