27 d’abril 2011

Llegim i Piulem s' endintre en el mon del teatre



Llegim i Piulem és una tertúlia literària 2.0. que comparteix l'experiència lectora d'obres de literatura catalana a Twitter.

Les seves promotores son les mataronines Neus Pinart i Judith Vives i la valenciana Laura Santacruz i aquets cap de setmana varen rebre un reconeixement públic important al sortir al Espai Internet de TV3

Ara proposen una lectura dramatitzada de l'obra de Toni Cabré " Teoria de catàstrofes" el proper dissabte 7 de maig, a les 19:30, a la sala d’actes de l’Ateneu Barcelonès, on els actors Abel Coll, Òscar Intente i Laura Aubert en faran una lectura

I res millor que plasmar el que diuen elles :

Relats breus, novel•la, aforismes, hàikus, poesia, literatura digital..., i ara ens atrevim amb un text teatral.

Estem avesats a anar al teatre, a consumir teatre, però potser no tant a llegir-lo.
Ara podeu posar-hi remei amb la lectura que us proposem per a la nostra propera tertúlia: Teoria de catàstrofes, de Toni Cabré (Premi Crítica Serra d’Or de Teatre, 2005).

I per què hem escollit Teoria de catàstrofes? Doncs, perquè tracta d’un tema de plena actualitat, perquè està a punt d’estrenar-se, i perquè hem seguit amb interès els diferents #twitcol•loquis que hi ha hagut darrerament al Teatre Romea, al TNC i a la Villarroel. Ens ha agradat això d’unir Twitter i Teatre. Si apostem pel 2.0, des de ‘LlegimiPiulem’ també ho fem pel Teatre 2.0.
Teoria de catàstrofes, publicada per Pagès Editors (Lleida, 2004), és la tragicomèdia d’un enginyer davant la caiguda d’un pont d’autovia després d’un aiguat. Un home cara a cara amb el desastre, amb la responsabilitat, amb les víctimes... Un home, el seu amic i una noia anònima davant de l’abisme. 104 pàgines que us enganxaran.

Un cop feta la lectura, assaborida, treballada i analitzada, us proposem diferents oportunitats de veure-la dramatitzada i comentar-la amb l'autor, el director i els actors.
El primer tast serà el proper dissabte 7 de maig, a les 19:30, a la sala d’actes de l’Ateneu Barcelonès, on els actors Abel Coll, Òscar Intente i Laura Aubert en faran una lectura dramatitzada. Un cop acabada la lectura, encetarem un twitcol•loqui amb els actors, director, autor i els participants d’aquesta proposta de @llegimipiulem, tant sigui presencialment com virtualment.
El Teatre Monumental, de Mataró, acollirà la representació oficial de Teoria de catàstrofes el proper 14 de maig. Aquest cop, aprofitarem ‘L’hora del cafè’(a les 19:00 hores, vestíbul del teatre), juntament amb Toni Cabré i Moisès Maicas, per donar unes breus pinzellades de què és Twitter, què fem des de @llegimipiulem, l’experiència del #twitcol•loqui a l’Ateneu, i convidarem els espectadors, a posteriori, un cop vista l’obra, a piular sobre la mateixa. L' Institut Municipal d’Acció Cultural (IMAC), és coproductor de l’espectacle. Aquest serà el segon tastet.
I si resulta que les agendes no us permeten assistir ni a la lectura dramatitzada de l’Ateneu Barcelonès, ni a l’estrena de Mataró, sempre us quedarà el Teatre Gaudí Barcelona. Teoria de catàstrofes es representarà el 20 de maig al 26 de juny, o sigui que no hi ha excuses.
Les etiquetes que us proposem per a la tertúlia són #tonicabre #teoriadecatastrofes i #piulemteatre.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...