29 d’abril 2011

Trapezi aposta per les companyies catalanes



El Centre de Creació i Producció de Circ de Vilanova presenta diferents espectacles de producció pròpia

El festival de circ i firaires es farà del 27 al 29 de maig

Amb una aposta clara per les companyies catalanes, Vilanova i la Geltrú serà l'escenari el darrer cap de setmana de maig d'una nova edició del Festival de Circ i Firaires Trapezi, que arribarà a la quinzena edició. Johnny Torres i Jordi Gaspar assumeixen la direcció artística del festival de circ, en què destaquen les produccions pròpies i la promoció de les arts escèniques del país: “Al nostre país cada vegada hi ha un nivell més d'alt de creació i producció pròpia. El circ que es fa actualment aposta per noves fórmules que ens situen al nivell del panorama europeu”, defensa Jordi Gaspar, director artístic de Trapezi Vilanova. I entre les produccions pròpies destaquen les que porten el segell de La Vela: el centre de creació i producció de circ de Vilanova i la Geltrú presentarà diferents espectacles de producció pròpia, com ara el Circ Teatre Modern, la Companyia de Circ LaPoet i Martina, la Fucina de Circo.
Pel que fa a les principals novetats del festival, que es farà entre els dies 27 i 29 de maig, destaca la realització de nous tallers de circ per al públic infantil, al pati de l'escola Pompeu Fabra, i l'activitat Dóna'm una pista, amb què la direcció del Trapezi Vilanova posarà a disposició dels artistes una pista de circ on podran ensenyar al públic les seves creacions i el seu talent.
Segons s'ha avançat des de la regidoria de Cultura de Vilanova, una altra de les novetats d'aquesta edició és la proposta Aperitiu de Circ, una iniciativa mitjançant la qual el públic podrà fer un tast de les diferents propostes del festival. Els números de circ estaran conduïts per un presentador de reconeguda experiència artística, segons fonts municipals.
Dels espectacles que es podran veure d'aquí a un mes a Vilanova i la Geltrú, en destaca la producció Circumstàncies, que portarà l'Ateneu Popular 9 Barris de Barcelona, i l'obra La Diva, de la Companyia Alba Sarraute. El primer és un muntatge en què Ricardo Gallardo planteja la construcció d'una peça de 70 minuts, relatada pels artistes en escena, que busca l'equilibri entre els aprenentatges de les tècniques circenses i dramàtiques: hi destaca un alt nivell tècnic, amb especial domini dels equilibris (verticals, bàscula, perxa xinesa i manipulació d'objectes).
La segona proposta Alba Sarraute la defineix com a “variété tragicòmic”: l'espectacle s'inspira en l'ascens i caiguda d'una artista de cabaret a la recerca del seu pare. L'actriu, pallassa, música i acròbata estarà acompanyada d'un piano de cua, un contrabaix i una bateria a l'escenari del Teatre Principal, sota la direcció de Blai Mateu i amb els músics Roc Sala, que toca el piano de cua que domina l'escena, Alexandre Guitart a la bateria i Pol Caturla al contrabaix.

LA DATA
23.05.11
es posen a la venda
de forma anticipada les entrades per als diferents espectacles de la fira Trapezi.
LA FRASE
El circ que es fa actualment aposta per noves fórmules que ens situen al nivell del panorama europeu
Jordi Gaspar
DIRECTOR ARTÍSTIC DE TRAPEZI

publicat per
Laura Marín
www.avui,cat
27 abril de 2011

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...