23 d’abril 2011

Temps de passió a Olesa i Esparreguera



Les dues representacions confien a rebre més de 25.000 visitants

Les representacions es caracteritzen pel nombre de col•laboradors i actors que s’apleguen dalt de l’escenari. El director escènic de la Passió d’Esparreguera, Eloi Mestre, assegura que "el nombre d’actors que s'hi veu difícilment es pot veure en qualsevol teatre regular". Com a exemple, Mestre recorda l’escena de l’Entrada de Jesús a Jerusalem, quan més de 300 actors reben el protagonista amb les palmes i els fulls de llorer i olivera.

Eloi Mestre assegura que "són quadres molt espectaculars" i recomana "anar a qualsevol representació de la Passió. És molt interessant veure-la". Mestre sap de què parla perquè abans de ser director escènic ha passat per tots els papers, des del de Jesús fins al de director de l’entitat.

I és que a aquests municipis formar part de la Passió és una tradició que passa de pares a fills durant generacions. Entre Olesa i Esparreguera, les entitats sumen més de 2.000 voluntaris que participen a les representacions.

La presidenta de la Passió d’Olesa, Montse Font, comenta que "durant els darrers anys hem detectat que cada cop hi ha més gent que vol participar-hi, sobretot gent jove". I feina a aquestes entitats no en falta. "No només és sortir a l’escenari sinó que al darrere hi ha molta gent que hi treballa, des de les persones que preparen els escenaris, les que fan els vestits o els que fan de 'poble'", comenta la directora de la Passió.

La Passió d’Esparreguera es representa en horari de matí i tarda i és l'única de Catalunya que té música en directe. En canvi, la d’Olesa de Montserrat es pot veure en horari de matí o de tarda sense interrupció. Entre les dues confien rebre més de 25.000 espectadors a les seves representacions.

Un milió de persones a les processons de L’Hospitalet
La Cofradía 15+1 de L’Hospitalet ho té tot preparat per a les tradicionals processons de Setmana Santa, les més multitudinàries de Catalunya i que es caracteritzen pel seu caràcter laic.

En total s’han previst set processons, dues de les quals ja van sortir per Diumenge de Rams. "Són processons amb molt de sentiment", assegura el president de la 15+1, Miguel Herrero, que confia que, si el temps acompanya, les processons reuneixin més d’un milió de persones.

El fet que les imatges no surtin ni vagin a cap església així com que l’estament eclesiàstic no formi part de l’entitat els ha valgut el qualificatiu de "laic" encara que els seus membres destaquen el seu respecte i devoció per les imatges que treuen en processó i que recorren els principals carrers dels barris de Pubilla Casas i la Florida.

publicat per
Mari Carmen Gallego / Esparreguera
http://www.lamalla.cat
22 abril de 2011

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...